Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Reünion dels govèrns d’Aran e de Catalonha

Lo conselh executiu de la Generalitat de Catalonha farà lèu una de sas reünions en Aran. La comission bilaterala dels dos govèrns a establit las basas del finançament del país occitan

| Rubén Moreno / Conselh Generau d\'Aran
Lo conselh executiu de la Generalitat de Catalonha farà una de sas reünions en Aran abans la fin del mes de febrièr venent. Atal o anoncièt diluns passat lo president de la Generalitat de Catalonha en foncions, Quim Torra, al sindic d’Aran, Carlos Barrera. En mai d’aquò, Torra a comunicat a Barrera la volontat d’establir completament lo mandat de la Lei d’Aran.
 
D’efièch, abans la reünion que tenguèron diluns passat lo sindic aranés e lo president catalan a Barcelona, s’amassèt la comission de negociacion del nòu modèl de finançament pel país occitan amb los responsables del departament d’economia de la Generalitat. I establiguèron las basas del nòu modèl de finançament pel país occitan coma se decidiguèt dins la darrièra reünion de la comission bilaterala dels govèrns aranés e catalan del 18 d’octòbre passat.
 
La reünion seguenta sul modèl de finançament d’Aran se tendrà lo 20 de decembre que ven.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article