Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa aculhirà una jornada sul federalisme soís e sul Referendum d’Iniciativa Populara

L’eveniment cèrca tanben d’estudiar la revendicacion del Referendum d’Iniciativa Ciutadana e la participacion occitanista a la consulta publica

| Ostal d\'Occitania - Maison de l\'Occitanie
Tolosa aculhirà una jornada sul federalisme soís e Referendum d’Iniciativa Populara. L’eveniment se tendrà lo 19 de genièr venent a l’Ostal d’Occitània e prepausa una jornada de reflexion comuna.
 
Après qualques setmanas de crisi sociala e politica, lo govèrn francés lança una granda consultacion public a l’entorn de quatre tèmas: la transicion ecologica, la fiscalitat, los servicis publics e lo debat democratic. Una ocasion que cal pas mancar segon Bolegadís, lo think tank occitan qu’organiza l’eveniment.
 
Al programa, previst entre 10h e 16h30, s’expausarà la democracia e lo federalisme soís, se tendrà un repais comun e s’estudiarà la revendicacion del Referendum d’Iniciativa Ciutadana e la participacion occitanista a la consulta publica.
 
Creat a Tolosa en decembre de 2016, Bolegadís - Think tank d’Occitània es un grop de reflexion qu’amassa d’actors economics, de personalitats politicas e de responsables associatius. Sa tòca es d’elaborar d’idèas e d’estrategias per crear de riquesas, d’emplecs e d’activitats en s’apiejant sus la difusion de la lenga e la cultura occitanas.
 
Podètz trobar mai d'informacions sul sit de País Nòstre.

 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
5.

Be! Be! Com mes es digui i es faixi millor, de mica en mica, però despertant la Gent, molt Bones festes a tots i tothom i sobretot mes iniciatives com aquestes que la llibertat es l'objectiu. encara que ho faixi el Govern, i no tingi gaire credibilitat.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
4.

Soissa es un país ont las diferentas lengas son reconegudas per igual. En cada territori hi ha solament la lenga d'aquel sector. Espanya per desgracia non ha arribat a assolir aquel grau de respecte de las diferentas lengas e culturas. Se s'hagués fait, ara non estariem aital coma estam. Lo franquisme del pp ha impedit que açò fos possible.

  • 3
  • 0
Lachaud
1.

Bona iniciativa.
Mas, Tolosa es pas la vertadiera Occitania; Es mas un corridor entre lo levant e lo solelh jugat, entre lo nòrd e lo sud en far lo torn dau Massif Centrau.
Per coneisser la vertadiera Occitania, partetz de St Etiena, prenetz lo remonte-pente tresqu'en-z-a lo mont d'Aur e d'aqui vesetz tot lo val de Dordonha tresqu'en-z-a Bordeu, tresqu'en-z-a Pau e las Pireneus; Aqui, es la vertadiera Occitania.
La Dordonha pren sas sorças entre los monts d'aur e los monts donha, d'aqui son nom.

  • 1
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article