Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Puigdemont e cinc elegits encarcerats presentan uèi una denóncia a l'ÒNU

Denóncian l'estat espanhòl per la violacion de lors dreches politics coma deputats elegits del Parlament de Catalonha, e destituits per un jutge

Lo president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, e qualques membres de son govèrn encarcerats, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sánchez e Jordi Turull, presentan uèi a Genèva una denóncia contra l’estat espanhòl davant lo Comitat dels Dreches Umans de las Nacions Unidas, per la violacion de lors dreches politics coma deputats elegits del Parlament de Catalonha. En seguida se tendrà un acte per far venir publica la denóncia ont, en mai de Puigdemont, intervendràn l’avocat que presenta l’afar, Nico Krisch, la deputada de la CUP Maria Sirvent e la secretària generala d’ÈRC, Marta Rovira, que se tròba exiliada en Soïssa.
 
Aquesta denóncia planh la violacion dels dreches politics pel fach que lo jutge de la Cort Suprèma de l’estat espanhòl, Pablo Llarena, suspendèt als denonciaires lor condicion de deputats del Parlament de Catalonha. Una suspension que seriá illegala segon los avocats dels presonièrs politics concernits.
 
Lo Comitat de Dreches Umans de l’ÒNU es a examinar doas denóncias precedentas, de Puigdemont e de Jordi Sánchez, que poguèron pas èsser investits presidents de la Generalitat, e mai foguèsson de candidats prepausats pel Parlament, a causa dels empediments del jutge Llarena.



 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Cal denunciar totas la violacions dels Drets Humans, que lo mond sapiga la veritat qu'encara que patesca non mor mai.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article