Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Unes 200 000 ciutadans britanics an sollicitat lo passapòrt irlandés en 2018

Amb lo passapòrt irlandés, vòlon evitar quin empediment que siá amb l’Union Europèa

Aperaquí 200 000 ciutadans britanics an demandat lo passapòrt irlandés en 2018 a causa de la sortida imminenta del Reialme Unit de l’Union Europèa.  Las autoritats d’Irlanda an certificat un aument notable de las demandas de mai de cinc parts una a respècte de 2017. En chifras exactas lo passapòrt irlandés l’an sollicitat 98 554 personas d’Anglatèrra, Escòcia e Galas, mentre qu’84 855 sollicitacions venon de l’Irlanda del Nòrd.
 
Amb lo passapòrt irlandés, los ciutadans britanics vòlon evitar quin empediment que siá amb l’Union Europèa, tant per i viatjar coma per i cercar un emplec.
 
L’Acòrdi del Divendres Sant, que foguèt signat a Béal Feirste en 1988 e que metèt lo ponch final a la violéncia dins lo nòrd d’Irlanda, prevei que los 1,8 milion de ciutadans nòrd-irlandeses pòscan demandar lo ciutadanatge de la Republica d’Irlanda.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Jo voli sollicitar la nacionalitat Britanica, e cresi qu' hi ha qualcun mai que tamben la vol.

  • 0
  • 0
Pau
3.

#2
e qué faràn los occitans? Vertat es que la màger part ja viu en republica...

  • 2
  • 0
La Nièira
2.

Quand Catalonha serà independenta, seràn mai de 200 000 los espanhòls que demandaràn la nacionalitat catalana per poder viure en republica.

  • 7
  • 0
Racouchot Jean-Louis
1.

Per ben o compréne, cal saupre que dempuèi l'independècia de l'Eire, los irlandeses establits en GB
aguèron la dobla nacionalitat; d'ofici mas un anglès "de soca" pòt pas aver lo passapòrt!

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article