Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China a mandat una sonda sus la fàcia amagada de la Luna pel primièr còp de l’istòria

La sonda espaciala Chang’e 4 a transmeses los primièrs imatges de la fàcia amagada del satellit

China a reüssit a mandar pel primièr còp de l’istòria una sonda sus la fàcia amagada de la Luna. Chang’e 4 foguèt lançada lo 8 de decembre e dimenge passat intrèt dins una orbita elliptica lunara. Enfin, aluniguèt dijòus passat.
 
Mai precisament, Chang’e 4 s’es pausada sus la zòna sud d’un cratèr enòrme apelat Aitken. Es considerat coma lo pus ancian e lo pus prigond de la Luna.
 
Ara, la sonda chinesa a ja mandats los primièrs imatges d’aquela partida lunara que se pòt pas observar de la Tèrra estant.
 
Vejatz la primièra fotografia qu’a transmesa:
 

 
E un imatge de l’apròchi:
 

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

La cara que no vesem de la luna, ha estat fins ara un tabú o un tema prohibit, que nos hauran amagat los iancos ? quantas messurgas.

  • 0
  • 0
Enric Mala Tèsta
1.

E es que China a capitat de mandar una sonda del costat de Himalaya ont se respectariá la diversitat culturala e cultuala ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article