Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha: l'OPM festeja l'an nòu berbèr

A l'escasença d'aquela celebracion, l'Ostau dau País Marselhés metrà a l'onor aquela cultura talament rica e divèrsa

| amazic català
Lo pòble amazigh festeja aquesta setmana l'an nòu. Ongan es 2969 e se festeja per tot lo territòri berbèr, es a dire Tamazgha, e tanben dins los territòris de migracion berbèra, dont Occitània. Amb aquelas celebracions los amazighs del Mond entièr defendon lors cultura e identitat e las defendon contra la desmembrança e l'invisibilizacion.
 
A l'escasença d'aquela celebracion, l'Ostau dau País Marselhés metrà a l'onor aquela cultura talament rica e divèrsa en mostrant la cultura shawi (en amazigh Išawiyen), originària de la region montanhòla d'Aurès de l'èst d'Argeria. Dins aquel sens se projectarà un filme rodat dins aquel dialècte amazigh. En mai d'aquò, se festejarà l'an nòu a la faiçon berbèra amb un bon repais a basa de berkokèsh, una mena de plat de pastas en forma de gròsses grans de coscós, e amb un concèrt de la cantadoira cabila Nadia Ammour que prepausarà un repertòri ric de cants berbèrs en cinc dialèctes, fruch de sos collectatges per Tamazgha tota.
 
Rendètz-vos dijòus venent a partir de 18h30 a l'Ostau dau País Marselhés, al numèro 18 de la Carriera de l'Olivier, a Marselha 13005. www.ostau.net

 
 
Programa de la serada:
 
— 18h30: dubertura dei pòrtas
— 19h00: Restauracion sus plaça
— 20h00: Cants e còntes de Nadia Ammour
— 20h30: Projeccion dau filme
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article