Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: an detengut 14 personas dont dos cònsols màgers per aver manifestat

An pas daissat intrar los avocats dins lo comissariat perque parlavan en catalan. Los an arrestats per la protèsta del 1r d’octòbre ont se barrèt la via del tren

Lo cònsol màger de Verges, Ignasi Sabater, al moment de sa mesa en libertat
Lo cònsol màger de Verges, Ignasi Sabater, al moment de sa mesa en libertat
La polícia espanhòla detenguèt ièr los cònsols màgers de las comunas de Verges e Celrà, près de Girona, e d’autras dotze personas restacadas amb los Comitats de Defensa de la Republica. Segon las autoritats judiciàrias, cap de jutge ordenèt pas aquelas arrestacions: se faguèron doncas amb l’iniciativa pròpria de la polícia espanhòla, non pas la catalana, dins lo quadre de l’enquèsta de la protèsta que visquèt Girona lo 1r d’octòbre passat ont los manifestants barrèron la via del tren.
 
Los detenguts foguèron menats al comissariat de Girona. Aquí, los avocats planguèron que los agents lor empediguèsson l’intrada perque parlavan en catalan. Interrogada per Vilaweb, la polícia espanhòla refusèt de respondre quant d’autras arrestacions son previstas.
 
 
Menaça de mòrt
 
La vila de Verges es victima d’accions vandalicas frequentas de grops ultradrechistas que s’organizan per i anar traire de ribans jaunes e de drapèls independentistas e per crebar las gomas de las veituras. En novembre, daissèron de tags amb de simbòls nazis e d’insultes contra lo president de la Generalitat.
 
Lo 12 d’octòbre passat, lo cònsol màger foguèt menaçat de mòrt quand dobrissiá l’ostal de vila. Aquel jorn es la fèsta nacionala d’Espanha e plusors comunas decidiguèron de trabalhar coma se foguèsse un jorn obrant de mai.
 
 
 

 

 

 




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc BARDÒU
1.

En novembre, daissèron de tags amb de simbòls nazis e d’insultes contra lo president de la Generalitat ? Atal, coneissèm plan melhor los nòstres interlocutors.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article