Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Washington: de joves estudiants prò-Trump se son trufats dels indigènas americans

Los joves estudiants participavan a una manifestacion contra l’avortament mentre que los amerindians rendián omenatge als membres dels pòbles originaris americans mòrts en defendent los Estats Units

| Al Jazeera
Indignacion a Washington après un malaürós entre una marcha de nadius americans e un grop de joves catolics partisans de Trump que se son trufats d’eles.
 
Los joves estudiants participavan a una manifestacion contra l’avortament per las carrièras de la capitala estatsunidenca mentre que los amerindians fasián un omenatge als membres dels pòbles originaris americans mòrts en defendent los Estats Units. Se son rescontrats près del cementèri d’Arlington, un dels monuments pus respectats del país.
 
Los estudiants an barrat lo camin als nadius e se son trufats de las cançons qu’interpretavan. Los joves portavan de casquetas amb lo lèma de campanha de Trump: “Make America great again” (tornatz a America [vòl dire los Estats Units] sa grandor).
 
Un dels imatges qu’a provocat mai de comentaris d’indignacion es estat la d’un dels gojats que regardava de faiçon provocanta Nathan Philipps, veteran de la guèrra de Vietnam.

 

 




abonar los amics de Jornalet


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
7.

Ni coneixen la història, i valen per res, allò de que els jovent es una mica... no cola en aquest cas, han demostrat una estupidesa i una manca de respecte total, tots, ja es veu amb la seva operació de estètica, pagada pels pares, i vinga a córrer.
Que entenen? Que veuen? Que aprenen? Que saben? Aproximadament res, van per allí sense...
En fi, que per ells farà, tenen un Mon destroçat, i ells l'han d'arreglar, a no...ja tenen els pares, llestos oi!?
Que no els passi res, o ja els ha passat!? Au, a pen...
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Oksıtanlaştıramadıklaramızdanmısınz
6.

Aquel article es una fake news d'en plen

https://reason.com/blog/2019/01/20/covington-catholic-nathan-phillips-video

https://www.contrepoints.org/2019/01/23/335368-presse-francaise-le-mode-full-propagande-est-active

  • 5
  • 3
Pitaluga
5.

Aqueles joves revèrtan fòrça la joinessa macroniana.

  • 6
  • 2
francesc palma
4.

l'extrema dreta volen donar lliçons sobre l'avortament e la vida, mas massacraren a los indis e encara s'enfoten los molt colhós.

  • 4
  • 2
Lamà Lobsang Terral Shangri-La, Himalaya
3.

#2 Où Terralonèt, nos coflas amb ta marrida fe racista ! Pecaire, es pas atal qu'agandiràs al bonastre !

  • 9
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article