Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Lengadòc

Los trabalhadors del transpòrt de Lengadòc-Rosselhon, en cauma

L’arrèst, que comencèt abans ièr e que contunha uèi, altèra las connexions ferroviàrias

| Jean-Louis Zimmermann
Una cauma de salariats de Lengadòc-Rosselhon altèra dempuèi abans ièr e fins a uèi lo transpòrt amb la rèsta d’Occitània, amb Catalonha, e mai amb l’Estat francés, Itàlia e Soïssa. La protèsta foguèt convocada pels sindicats CGT e CFDT, qu’apelèron a la cauma los trabalhadors dels autobuses de Perpinhan (Païses Catalans) e los ferroviaris de la region.
 
Los dos sindicats afirman que los salariats de l’SNCF, los que militan al sindicat majoritari FO, an mai de possibilitats de promocion que los autres salariats, tanben per obténher la mutacion. Del sieu costat, los trabalhadors dels autobuses de Perpinhan protèstan contra l’inseguretat que i a dins lo quartièr El Baix Vernet de la vila catalana.
 
La cauma afècta la circulacion de fòrça trens. Podètz consultar sus aqueste ligam los cambiaments per las linhas dins l’estat francés e d’autre estats. E sus aqueste, las alteracions dels transpòrts exprèsses regionals (TÈR).

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

I a mai qu'a la SNCF que FO es la Força de l'Ostal. Mas cal dire tanben que, en d'autres luòcs -los ports per exemple- es pas a FO mas a una autra confederacion que cal cotizar per aver de promocions preferencialas. Tot aquò es damatge per los sindicalistas que, en general, fan un trabalh seriós de defensa dels trabalhaires.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article