Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'AranPujòlo

Aran: decès d’un esquiaire a causa d'un laveg fòra pista

Se trobava dins una zòna apelada Vinheta, un.vabre de naut risc sus la fàcia nòrd de l’estacion d’esquí

| www.lugaresdenieve.com
Un esquiaire moriguèt dissabte passat a causa d’una avalanca près de l’estacion d’esquí de Vaquèira (Pujòlo). S’agís d’un monitor d’esquí de 35 ans nomenat Josu González. Al moment de la tragèdia se trobava fòra pista dins una zòna apelada Vinheta, un vabre de naut risc sus la fàcia nòrd de l’estacion d’esquí.
 
Lo Grop de Socors de Montanha (GRM) dels Pompièrs d’Aran, ajudats per l’unitat de montanha dels Mòssis d’Esquadra e d’emplegats de l’estacion d’esquí, salvèron l’esquiaire e lo menèron a l’espital de la Val d’Aran dins un estat fòrça grèu. Puèi moriguèt a causa de sas nafraduras.
 
De soslinhar que lo Centre de Prediccion de Lavegi del Conselh General d’Aran avertís d’un risc de 3 sus 5 e recomanda de prene de precaucions dins las activitats de montanha.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article