Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Crisi de Veneçuèla: Maduro torna afortir sa legitimitat del temps que Trump considèra coma una opcion una intervencion militara

En respondent a l’ultimatum de l’UE de convocar d’eleccions, Maduro diguèt que seriá la meteissa causa que s’el volguèsse obligar l’UE de reconéisser la Republica de Catalonha

Lo president de Veneçuèla, Nicolás Maduro, se mòstra impassible davant las menaças internacionalas que reconeisson l’opausant Juan Guaidó coma president autoproclamat.
 
En respondent a l’ultimatum de l’UE de convocar d’eleccions, qu’expirava ièr, Maduro diguèt que seriá la meteissa causa que s’el volguèsse obligar l’UE de reconéisser la Republica de Catalonha. “La politica internacionala se pòt pas basar sus d’ultimatums. Aquò es pas l’epòca dels empèris, de las colònias”, çò precisèt.
 
Dins una entrevista que li faguèt la cadena espanhòla de television La Sexta, Maduro critiquèt lo president del govèrn espanhòl, Pedro Sánchez: “Aquò se passarà pièger per tu que per Aznar per s’èsser ficat en Iraq. Valdriá mai que te taquèsses pas las mans de sang amb la crisi de Veneçuèla”, çò afirmèt en apondènt que Sánchez aviá “comesa una error”.
 
 
Reconeis una crisi
 
Maduro si que reconeis que Veneçuèla patís una crisi politica e economica, mas admet pas una crisi umanitària. “Nos an volgut plaçar dins una crisi umanitària, coma se foguèssem dins lo darrièr estat d’un país en guèrra, per justificar tota aquela agression exteriora”.
 
 
Dijòus que ven es prevista una primièra reünion de ministres de païses europèus e americans a Montevideo, en Uruguai, per trobar de solucions.
 
 
Guèrra civila
 
Dins aquel sens, se prevesiá la possibilitat d’una guèrra civila provocada per una intervencion exteriora. “Tot aquò depend del nivèl de baujum e d’agressivitat de l’empèri del nòrd e de sos aliats d’Occident. Depend pas de nosautres. Nosautres, simplament, vivèm dins nòstre país. Demandam que degun intervenga pas dins los afars intèrnes. E nos preparam per defendre lo nòstre país.”
 
 
Trump considèra coma “una opcion” de far la guèrra a Veneçuèla
 
 
Mentretant, a Washington, Donald Trump a refermada la menaça que l’aviá facha son assessor de seguretat John Bolton. D’efièch, Trump assegura que l’intervencion militara estatsunidenca sus Veneçuèla “es una opcion”.
 
Trump tanben assolidèt que refusava una reünion que li aviá prepausada Maduro, perque a Veneçuèla s’èran passadas de causas tròp grèvas.

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

A Veneçuela es feren eleccions generalas non fa mai de mieg an, e guanhet Maduro , puei que l'oposicion fes una campanha de violencia salvatge, los resultats foren molt clars. Ara Pedrito Sanchez per far una cortina de fum per la situacion del judici franquista als presos politics catalanse e la violacion dels Drets Humans, es posa a favor de la cia e los golpistas de la dreta de l'UE, contra lo president elegit democraticament e reconeis al golpista e terrorista.

  • 7
  • 0
Franc Bardòu
2.

Trump considèra coma “una opcion” de far la guèrra a Veneçuèla, mas amb la refòrma Blanquer del bac, Veneçuèla pòt dormir tranquil !

  • 11
  • 0
Guston
1.

“Aquò t’anarà pièger qu’a Aznar per s’èsser mes en Iraq"
Cossí diriam aquò en occitan ?

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article