Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Madrid: manifestacion contra una solucion negociada amb Catalonha

L’acamp exigissiá d’eleccions anticipadas, e cercava d’empachar que lo Partit Socialista (PSÒE) entamenèsse un dialòg amb los independentistas catalans

Environ 45 000 personas, segon de donadas oficialas, manifestèron aqueste dimenge a Madrid contra una solucion negociada amb Catalonha. Lo president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, e lo de Ciutadans, Albert Rivera, cridèron a la participacion durant tota la setmana passada. L’ultradrecha de Vox i participèt en revendicant l’unitat d’Espanha. Fòrça manifestants i anèron amb los autobuses mandats a gratis pel PP dempuèi divèrses endreches de l’estat espanhòl.
 
Casado faguèt la declaracion mai polemica en disent qu’es ÈTA que marcava l’agenda en Catalonha.
 
Lo partit faissista Espanha 2000 participèt tanben a la manifestacion amb la plataforma ADÑ qu’amassa la Falange Espanhòla de las JONS, la Falange, Alternativa Espanhòla e Democracia Nacionala. Tanben i foguèt present lo neonazi Fogal Social de Madrid.
 
L’acamp exigissiá d’eleccions anticipadas, e cercava d’empachar que lo Partit Socialista (PSÒE) entamenèsse un dialòg amb los independentistas catalans. Tant lo PP coma Ciutadans e Vox an dins lors programas electorals una supression de l’autonomia en Catalonha del temps que revendican lo barrament dels mèdias en catalan e la fin de l’immersion lingüistica en catalan dins las escòlas, qu’es en occitan dins las escòlas d’Aran.
 
 
La participacion de Valls escandaliza de mèdias franceses
 
La participacion de Manuel Valls, ara candidat per Ciutadans al mandat de cònsol màger de Barcelona, a escandalizat qualques mèdias franceses. “Valls a una manifestacion de la drecha e.... de l’extrèma drecha”, çò publicava divèndres L’OBS, del temps que Le Parisien fasiá paréisser un gròs títol parièr.
 
Los jornals remarcan lo cambiament ideologic de Valls, e remembran que quand el èra lo primièr ministre francés luchèt contra Marine Le Pen.
 
De son costat, Valls a assegurat qu’aviá participat “sens cap de complèxe” a la manifestacion.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
8.

Pallussos! Ni regalant entrepans poden omplir, això vol dir que no son tants.
Ja no fan tanta por, per el que diuen, insults , vexacions, menysteniments, i entre d'altres coses aberracions.
No s'els pot tenir com una opció possible.
Que ningú s'els cregui.
Visca la Terra...Lliure1
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pitaluga
7.

#5 Vos cal daissar de pantaissar. Los 45 mila, son pas las chifras dels catalans mas de la polícia que sus aquel sicut fa pas de presents. En mai d’aquò vesèm que vos geina pas qu’aquel mond faga lo passacarrièra amb los faissistas de VOX.

  • 0
  • 0
Felip Martèl Montpelhier
6.

# 5 (sospir) e perqué pas trenta miliions, a l'i esser ? La chifra de 45 000 es la de la policia, de monde que devon un pauc saber comtar, e qu'un pòt pas sospechar d'òdi contra l'ultra-drecha. Los organizators, que son imaginatius, mas mens que vos, s'acontentavan de 200 000. En realitat, los espanhòls ordinaris e fiers de l'estre an pas besonh de manifestar conra los catalans, las "institucions democraticas dau reiaume" se charjan de lor cas.

  • 4
  • 0
Ròdrigo Bigòrra
5.

#4 que caleré mes d'avit parlar de 240 000 que seré mes juste !

  • 0
  • 10
Felip Martèl Montpelhier
4.

45 000 dins la capitala d'Espanha, es minable, coma las manifs que los espanhalistas an provat d'organizar a Barcelona amb de carris de militants venguts de tota Espanha, qu'emplissian a malaise la Laietana… Ren a veire amb çò que sabon far los catalans.

  • 11
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article