Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Karaez: omenatge a Kendal Breizh, lo combatent breton mòrt en Siria

Èra anat ajudar las fòrças curdas de las YPG per combatre l’Estat Islamic. Lo turons l’an passat

| Dispac\'h
Un an après sa mòrt en Siria, tot un capial d’un ostal de Karaez mòstra dempuèi aquò una fresca giganta d’Olivier Le Clainche, lo breton qu’anèt combatre l’Estat Islamic al costat de las fòrças curdas YPG. Eles li disián “Kendal Breizh”. La fresca deu èsser acabada aquesta setmana.
 
La pintura ocupa tot una paret d’un ostal del quartièr de l’estacion e es acompanhat de las paraulas “dalc’homp soñj” que vòlon dire “remembrem-nos”.
 
“Lo proprietari de l’ostal voldriá qu’aquela pintura restèsse lo mai longtemps possible”, çò ditz a France Bleu un amic del combatent que li an rendut omenatge.
 
Dimenge que ven, davant la fresca, se rendrà un omenatge al combatent breton. Se tendrà tanben un tantòst d’informacion sus la lucha del pòble curd.
 
Fa un un an, de brigadistas internacionals de pertot anèron ajudar los milicians curds a Efrîn en Rojava (Curdistan de Siria), contra las atacas de l’armada turca, e contra l’autoproclamat Estat Islamic. Demest eles se tròba una brigada de bretons, en provenença dels movements bretonista e antifaissista.
 
 

 





abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Georges Brassens
2.

Mourir pour des idées, d'accord, mais de mort lente…

  • 4
  • 2
francesc palma
1.

Un valent home que moriguet defensant al poble curd qu'ha patit tant per part de Turquia. Visca los herois del poble.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article