Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Milan: 250 000 manifestants contra lo racisme

La manifestacion criticava las politicas antimigrants del govèrn italian ,"la politica de la paur e la cultura de la discriminacion"

Qualques centenats de milièrs de personas (entre 200 000 e 250 000 segon las fonts) passèron per carrièras dissabte passat a Milan contra lo racisme dins una manifestacion dobèrtament antigovernamentala. Los manifestants seguissián la crida d’una trentena d’associacions e sindicats jos lo lèma “primièr las personas” en responsa als eslogans xenofòbs que dison “los italians primièr”. An manifestat contra lo racisme e contra tota mena de discriminacion e per poder aculhir de migrants, fàcia a las politicas xenofòbas de l’actual govèrn del país.
 
De cortègis desparièrs convergiguèron pacificament davant la catedrala de Milan dins un ambient festiu. A la fin se legiguèt un manifèst ont se critiquèt “la politica de la paur e la cultura de la discriminacion” qu’impausa actualament lo govèrn italian. Dins aquel sens se reclamèt “l’inclusion sociala, l’egalitat d’oportunitats e una democracia reala per un país sens discriminacion, sens murs e sens barrièras”.
 
Participèt a la protèsta lo cònsol màger de Milan, Giuseppe Sala. “Es un moment de grand cambiament social pel país, e aqueste es nòstra vision d’Itàlia. Un caireforc per la societat, entre l’obertura e la barradura, entre qualque pantais autarquic amb l’idèa de transmetre solament de cançons italianas a la ràdio e una idèa internacionala”, çò diguèt Sala als mèdias.
 
I aviá maites elegits presents dont lo president de la region de Laci, que planguèt que l’actitud del govèrn actual del Movement 5 Estelas e la Liga “[ foguèsse] a propagar fòrça òdi, rancor e division”.

 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
5.

Los racistas tamben son fachistas. Van parelhs.

  • 0
  • 0
Pierre Terral
4.

#3 Avètz de resultats de las eleccions en Sardenha que contradíson aquela "propaganda fascista" ?

  • 3
  • 0
Joan-Pèire Soulié
3.

#2 Se cal pas daissar enganar per los sites Breizh Info e Breiz Atao
An pas res pus a veire amb de mèdias bretons d’a passat temps . Ara son d’organes de propaganda fascista
https://www.lemonde.fr/pixels/article/2017/04/07/le-blog-ultranationaliste-breiz-atao-dereference-de-google_5107739_4408996.html
https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2016/11/01/les-vrais-faux-sites-d-information-locale-des-militants-identitaires_5023675_4355770.html

  • 2
  • 2
Pierre Terral
2.

Èra pas una manifestacion contra lo racisme mas una manifestacion contra lo govèrnament italian, pel mondialisme e l'immigracionisme.
E çaquelà lo sentiment nacional, italian e sarde, contunha de créisser.
https://www.breizh-info.com/2019/02/28/113071/italie-lega-independantisme-sardaigne

  • 4
  • 10
Papioli
1.

Jornalet a de la conversacion mas es limitada.
Tot çò qu'es contre (o simplament sceptic) envers la politique d'imigarcion de l'Union Europenna es racista!
Dins una sala de classa l'ensenhaire tòrna far lo monde copat de la realitat economica.
L'esquerra es brava monde : tot vai plan quand chau denonçar las injustiças de l'autre mas jamai veire la pan qui es dins son uelh

  • 4
  • 8

Escriu un comentari sus aqueste article