Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LemosinLemosinPaís de Tula

An rendut omenatge al darrièr subrevivent del massacre de Tula

Jean Viacroze defuntèt lo 26 de febrièr passat als 104 ans. Foguèt testimòni del massacre del 8 de junh de 1944 e subrevivent de Dachau

Jean Viacroze, darrièr subrevivent del massacre del 9 de junh de 1944, moriguèt a Tula lo 26 de febrièr passat. La vila li a rendut un darrièr omenatge amb la preséncia de l'èx-president francés François Hollande; del cònsol màger de Tula, Bernard Combes, e del prefècte Frédéric Veau, çò rapòrta La Montagne.
 
Viacroze foguèt testimòni del grand crime de guèrra que lo cometèt la 2a division de las SS Das Reich en 1944, a la fin de la Segonda Guèrra Mondiala, que tuèron totes los òmes entre 16 e 60 ans en tot penjar 98 abitants, mentre que ne fusilhavan un autre quand ensajava de fugir. 99 abitants foguèron torturats e 149 òmes foguèron deportats al camp de concentracion de Dachau. Un d'eles èra Viacroze. Al total, lo nombre de victimas civilas foguèt de 213.
 
 




 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
2.

A los nazis los han de penjar pels colhons.

  • 1
  • 0
Pitaluga
1.

Tè, lo Macron compatissent de las massacras es anat 2 còps a Orador e jamai a Tula. Perqué?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article