Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Yannick Agnel campion d’Euròpa de 200 m

Yannick Agnel
Yannick Agnel | Free Wallpapers

Après las capitadas de l’esportiva niçarda Camille Muffat, la glòria de la natacion occitana arribèt dimenge passat als campionats d’Euròpa amb Yannick Agnel.


L’esportiu nimesenc Yannick Agnel venguèt campion d’Euròpa de 200 mètres natacion liura, en s’impausant amb 1 minuta, 41 segondas e 46 centens en petit bacin, dimenge de ser, a Chartres. Lo campion olimpic de la distància passèt davant lo bèlga Pieter Timmers e l’occitan Grégory Mallet.
 
Yannick Agnel batèt als Campionats de França d’Angieus un primièr recòrd del Mond del 400 mètres de natacion liura amb un temps de 3 minutas, 32 segondas, 25 centens, e foguèt ja doble campion olimpic a Londres.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
3.

#2 Mercé al pilskinussijista: aital fasèm la lenga...

  • 1
  • 0
Ge d'aquí ailí
2.

#1 Niça (Nissa) > lo niçard (nissart), coma Aròs (Allos en fr.) > alossard
'A Torbia (La Turbie en fr.) > lo turbiasc
Còntes > contés
Grassa > grassenc
Mariá > mariòl
Coarasa > coarasier
Beuluèc > berlugan
ecc... ;-)

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

E mai polit encara, aquel nadaire es qu'a pas la clòsca vuèja. Tanplan sèm a passar a una autra generacion. E per çò qu'es de l'entrenaire nissenc, dison qu'a pas res a veire amb l'estar sistem. Es un òme que doblida pas que lo corpore sano deu anar amb una mens sana.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article