Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tragèdia dins lo sud-èst african a causa del ciclòn Idai

D’inondacions desmesuradas an devastat la region amb un bilanç provisòri de mai de dos cents mòrts

| Unicef
Lo ciclòn Idai a tuat mai de dos cents personas sus la còsta del sud-èst d’Africa. Diluns de ser, la chifra oficiala de mòrts èra d’84 en Zimbabwe e d’89 en Malawi. Moçambic compta almens 120 victimas del temps que se ditz que seriá la pièger tragèdia naturala que l’aja patida lo país. Lo president Filipe Nyusi parla d’un milièr de victimas.
 
Los bilances son a l’ora d’ara provisòris, perque los aigats an tocat una superfícia enòrma que ne complica lo calcul. E mai lo nivèl de l’aiga es tròp naut e las estradas e los camins de fèrre son en fòrça luòcs inutilizables.
 
La Crotz Roja Internacionala a alertat que la situacion es particularament “òrra” dins la vila de Beira, lo segond pòrt moçambican pus important, ont “lo 90% de l’airal es afectat o destruch”.
 
 

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article