Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mireia Boya quita la politica activa a causa d’un secutament psicologic

“Me’n vau conscienta de deishar er enjòc collectiu de melhorar era gestion des agressions masclistes”, çò afirma dins sa letra de comjat

L’activista aranesa e occitanista Mireia Boya anoncièt divendres passat sa demission del Secretariat Nacional de la CUP e de la politica catalana, per prene d’aire e de fòrças. Dins una letra publicada suls rets socials, Boya revelèt que pendent lo periòde que foguèt deputada aviá patit un secutament psicologic continú de part d’un camarada, çò que li a provocat un malaise emocional complicat totjorn present. Dins sa letra, Boya explica que davant las circonstàncias excepcionalas per la politca del país, lo referendum e la posteriora repression, qu’ela tanben n’es tocada, decidiguèt d’èsser fòrta davant aquel secutament. Ara, totun, a l’ora de tornar trobar l’assalhidor a causa de son prètzfach dins lo Secretariat Nacional de la CUP, la politiciana aranesa a decidit de “se sonhar”. “Me’n vau conscienta de deishar er enjòc collectiu de melhorar era gestion des agressions masclistes”, çò afirma.
 
Totun, Boya precisa qu’es pas un “adiu” mas un “a plan lèu” e ramenta que “lèu mos tornaram a rescontrar enes carrèrs, enes places, pertot, e a lutar amassa entà uns Païsi Catalans e ua Occitània mès liures, feministes, ecologistes, anticapitalistes, antifaishistes e antiracistes”.
 
De son caire, la CUP a reagit dins un comunicat que ditz que lo comissariat feminista de l’organizacion s’engatja a trabalhar amb mai de vam que jamai per bastir una organizacion amb un espaci de participacion “segur” per las femnas e per totas las personas”.
 
Las mòstras de sosten envèrs Mireia son estadas nombrosas.
 


abonar los amics de Jornalet
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Mercé pel trabalh fach, Mireia!
E sabèm que contunharetz d'obrar, d'un biais diferent, per un mond melhor.

  • 4
  • 0
francesc palma
1.

Primier es la salut Mireia, ja has fait prou, ets un encant !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article