Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Minutinas: reportam lo verdicte del concors literari al 24 de junh

La redaccion de Jornalet a decidit d’alongar de dos meses son concors literari

La redaccion de Jornalet a decidit d’alongar de dos meses lo concors literari de las minutinas. E mai la jurada deguèsse prononciar son verdicte lo 23 d'abril passat, a l'ocasion de Sant Jòrdi, avèm decidit de raportar aquel verdicte al 24 de junh, a l'ocasion de Sant Joan. Mentretant, se qualque persona qu'aime la literatura vòl ajudar a la jurada, lo pòt contactar a minutina@jornalet.com.
 
Aqueste concors literari l'avem entamenat ongan, a l'ocasion del seten anniversari de Jornalet. Es sul genre imaginat per Joan-Marc Leclercq: la minutina, es a dire un tèxt que deu far a l'entorn de 300 mots per que se pòsca legir dins l’espaci d’una minuta, dins un estil literari e romanesc.
 
Reglament del concors:
 
— Participants: lo concors es dobèrt a la participacion de totòm.
 
— Caracteristicas: las òbras presentadas devon èsser literàrias e dins un estil literari e romanesc. La longor minimala es de 285 mots e la maximala es de 315 mots, sens inclure lo títol. Las òbras devon èsser escrichas en occitan.
 
— Presentacion: cal presentar las òbras dins un format de tèxt numeric (.doc, .docx, .rtf, .odt...) e las cal mandar per e-mail a minutina@jornalet.com acompanhadas d'un imatge.
 
— Exposicion al vòte public: tanlèu que la redaccion de Jornalet aurà recebudas las òbras, se publicaràn sul sit: jornalet.com/minutina. Aquí, lo public poirà votar en avalorant cada tèxt entre 1 e 5, en clicant sus una de las estelas que se tròban sus l'imatge.
 
— Verdicte: lo verdicte de la jurada serà sens apelacion mas, ça que la, la jurada s'engatja a verificar la qualitat de l'òbra mai votada pel public. Lo verdicte se rendrà public lo 24 de junh que ven.
 
— Prèmi: lo concors ten pas cap de dotacion financièra, mas se remetrà un trofèu a l'òbra ganhanta, que serà publicada dins l'edicion en papièr de Jornalet de 2019 e tanben serà enregistrada en àudio per sa difusion radiofonica.
 
Vesitatz: jornalet.com/minutina.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article