Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las autoritats francesas an panat los enfants d'un militant breton

Profechant de la gàrdia a vista de Jonathan Le Bris, bretonista e gilet jaune, an pres las doas filhas de 2 e 4 ans e las an plaçadas dins una familha d’aculhença provisòria

| Jonathan Le Bris
Las autoritats francesas an raubat las filhas del militant bretonista e gilet jaune, Jonathan Le Bris, çò rapòrtan l’agéncia Bretagne Presse e France Bleu. L’òme, de 35 ans, es conegut per son activitat coma mètge de carrièra dins las manifestacions de cada dissabte en Franca Comtat, ont ara abita. Lo detenguèron dijòus passat, 24 d’abril, per sas cridas a la susmauta e a la rebellion suls rets socials. Los policièrs intrèron dins lor ostal a 6h30 del matin amb violéncia: “cop de pè dins lo ventre, canon d’arma a fuòc sul front e manotat nud a tèrra pendent mai de mièja ora” davant sa femna e sas doas filhas, çò explica. Foguèt mes en gàrdia a vista e liberat l’endeman.
 
Profechant de la gàrdia a vista de Jonathan, la femna foguèt convocada per una audicion policièra, e una femna qu’acompanhava los policièrs prenguèt las doas drolletas que las an plaçadas dins una familha d’aculhença provisòria. Segon los Le Bris, o an fach sens cap de denóncia ni senhalament, sens enquèsta dels servicis socials, e sens notificacion escricha mandada als parents. Ara l’afar deu passar davant un jutge e aquò pòt prene de temps. La rason del raubatòri de las filhas seriá de marridas condicions a l’ostal, coma o mostrarián de fòtos presas just après la perquisicion policièra.
 
Ara Le Bris es enebit de manifestar e de se desplaçar fòra del departament, e per tant, pòt pas tornar en Bretanha.
 
 
Refusa dempuèi longtemps la nacionalitat francesa
 
De soslinhar que Le Bris se bat dempuèi longtemps per que li siá reconegut son “ciutadanatge europèu de nacionalitat bretona”, en tot s’apiejar sus una argumentacion juridica internationala e sus un precedent istoric. Dins aquel sens, es en procedura contra l’estat francés dempuèi d’annadas per poder abandonar sa nacionalitat francesa.
 
 
Quincanèla
 
Al moment de la detencion, los policièrs prenguèron sos ordenadors, lo personal e lo professional. Ara el se planh de poder pas pus trabalhar per son entrepresa de gestion d’espacis verds sens las donadas de l’ordenador, e doncas, se tròba en quincanèla e sens cap de revengut. Aquel fach poiriá prolongar lo plaçament de sas doas filhas.
 
Le Bris a recebut de nombrosas mòstras de sosten. De soslinhar la del jornal breton 7Seizh, d’Ambasad Vreizh e de l’Estat de Savòia.
 
En seguida, podètz escotar lo testimoniatge d’Alan Le Bris, paire de Jonathan e pepin de las doas petitonas.
 


 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Un govern que vol acolhonar a la gent manifestant, com passà a Espanha amb lo PP. Violacions dels drets mai fonamentals, propi de paisos los mai endarrerits del mond politicament. França a la coa dels paisos que foren qualque pic democratics.

  • 4
  • 0
Pitaluga
1.

La puta! Lo govèrnament de França, pretenduda patria dels dreches de l'òme, aplica la receptas de l'Espanha franquista, del Chile Pinochet, de la dictatura Argentina ? Ara se plaçan los enfants del mond que li agrada pas a la còla macronista?
Aquò, ajustat a sa manièra de gerir las manifestacions de gilets jaunes, mòstra que s'es endralhat per un marrit camin. Marcamal se passeja.

  • 5
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article