Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Courtial X Kogane presenta lo tresen vidèo de son primièr disc

Lo duo de rock occitan presentan cada mes un vidèo amb una cançon de l’album Dirècte. Cada cançon ten una identitat pròpria e diferenta

Lo duo de rock occitan Courtial X Kogane presentan cada mes un vidèo amb una cançon de lor primièr disc entitolat Dirècte. Ven de paréisser ara lo tresen vidèo nomenat “Bolh” enregistrat amb la participacion intensa del còr montpelhierenc Lo Barrut que n’an quitament escrich las paraulas.
 
Lo vidèo es enregistrat e filmat en dirècte en plan sequéncia dins de luòcs insolits. Tant los imatges coma la musica son un trabalh de tria e de qualitat.
 
Portat per Paulin Courtial a la guitarra electrica e al cant, e per Dimitri Kogane a la batariá, lo duo de rock occitan fan una musica fòrça modèrna inspirada de la tradicion del país amb una energia ferotja.
 
Cada cançon de l’album a una identitat desparièra, e per aquela rason enregistran un videoclip diferent per cada tèma amb de collaboradors diferents e en divèrses luòcs d’Occitània. Quand enregistrèron a Juranson, Ràdio País parlèt amb eles e o raportèt sus Jornalet.

 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

François Bouée Bossòst
4.

Non ei bona musica. Encara ua cançon d'occitanistes que canten com es crabes. S'adrece ath "mundillo" occitanista. Cau que aguest Courtial dèishe de cantar. Ua causa ei segura non auràn èxit.

  • 6
  • 4
Musikayre Musikland
3.

#1 blablabla... Calatz-vos e daissatz-nos escotar aquela musica geniala dins aquel VIDÈO

  • 12
  • 7
Mèhi!
2.

Super titre et clip sympa, bravo!
A nouste en Gascougne, que disém ''vidèo'' , dap l'accent tounic sus le ''e'', qu'ey plâ escribut dens l'article.

  • 8
  • 6
Mèfi! 31
1.

*Vidéo
La grafia francesa de "vidéo", e l'intonacion fonetica implicita, es contestabla.
Las formas latinas "Vídeo" e "àudio", sia "ves-i/e" e "aus-i/e" (en forma simpla), pòrtan pas le quich sul iat e/o diftong final de la flexion verbala; çò que servan totas lengas, exceptat la casuda finala francesa ambe'n accent diacritic "é" de timbre e-barrat.
Vídeo o video, àudio o audio, videò o audiò, son pas de formas d'exclúser.

  • 5
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article