Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Almens 70 mòrts dins lo naufragi d’una barcassa en Mediterranèa

De vaissèls de pescadors vegèron lo batèu pneumatic e reüssiguèron a salvar 16 personas. Se trobavan davant las còstas de Tunisia

Almens 70 personas moriguèron a la fin de la setmana passada mentre que naufragava la barca precària amb la quala volián arribar en Euròpa de las còstas de Libia estant, çò raportava dissabte l’agéncia tunisiana d’informacions TAP. De vaissèls de pescadors vegèron lo batèu pneumatic e reüssiguèron a salvar 16 personas. Se trobavan davant las còstas de Tunisia.
 
Ongan, mai de 440 personas son mòrtas en ensajant d’arribar en Euròpa. Se compta 257 negats al centre de la Mediterranèa, segon de donadas de l’Organizacion Internacionala per las Migracions (OIM). La majoritat son de barcas sortidas de Libia.
 
 
<br />
<br />
<a href="https://www.jornalet.com/socis" target="blank"><img alt="abonar los amics de Jornalet" id="Abonar los amics de Jornalet" src="https://www.jornalet.com/imatges/images/SOCI.jpg" /></a>

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
1.

S'ha de parlar clar, poden pas venir en barcasas e violar la frontera de L'UE. Cal fer ho de la maniera regulara que marca las leis dels estats. Sap molt de greu qu' i aja tants de morts. Mas s'els ha de dir clarament que no poden venir d'aquesta manera ilegala. Tots los partits e organizacions himanitarias ho han de dire que no poden venir de maniera que es ilegala. Què non son los partits d'extrema dreta los unics que volen que no venguin, senon tots los partits an de dir clarament que no poden venir se no es de manera legala.

  • 4
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article