Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Comença la 14a edicion del Total Festum amb una programacion rica e variada

Lo festenal de las lengas occitana e catalana se tendrà del 18 de mai al 7 de julhet dins mai de 120 comunas de Lengadòc, Comenge, Bigòrra e Catalonha Nòrd

| Total Festum
Tot es prèst per la 14a edicion del Total Festum, lo festenal de las lengas catalana e occitana que se tendrà del 18 de mai al 7 de julhet. Ongan, l’eveniment torna amb una programacion rica e variada dins mai de 120 comunas de Lengadòc, Comenge, Bigòrra e Catalonha Nòrd.
 
Lo festival prepausa una programacion rica e d’activitats gratuitas, en catalan e en occitan, a l’entorn de la musica de la dança e de la gastronomia, de conferéncias, de passejadas e d’espectacles de carrièra.
 
L’eveniment es organizat per la region qu’a pres lo nom d’Occitània e compta sus l’engatjament de 71 sòcis regionals entre d’associacions e de collectivitats. La region acompanha los projèctes engatjats a nautor de 340 000 èuros.
 
Creat en 2006, Total Festum es un eveniment portat per la region per tal de far viure e celebrar las lengas e culturas pròprias de son territòri, valent a dire occitanas e catalanas.
 
Trobaretz lo programa complet e mai d’informacions sul sit que la region consagra al Total Festum.
 
 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Aprofitats aquesta avinentesa per gaudir de la joia de la festa e de l'amor.

  • 1
  • 0
Johnny Vegàs
4.

Lo Gèrs n'ei pas en occitania???? Ah non, qu'ei en Gasconha.....Praube occitanisme.

  • 2
  • 0
Emmanuèl Isopet
3.

Diriái mai (e pensi que Patric Roux que bastiguèt l'Estivada pendent d'annadas serà de mon vajaire quitament s'o pòt pas dire) es un pauc conflat d'apelar "festenal" un amolonament d'eveniments que se passan sus dos meses, dins tant d'endreches diferents, sens unitat tematica, filosofica, tot descordurat, sens que cap d'organizator (dels vertadièrs, es a dire las associacions localas, mas benlèu tanben la region) aja una vision generala clara. Estampilhar "total festum" un eveniment a Pimpa e un autre a Puègbusca basta pas per far un "festenal".

  • 7
  • 0
Pirolet
2.

#1 Coma disiá Bertold Brecht : Qual es qu’a bastit las piramidas, Versalhas, eca ?
Faraon ? Loïs Borbon ?
Que non pas ! Los esclaus o los obrièrs.
Los primièrs an pagat amb de fons raubats al pòble ; los autres amb lor susor e lor sang.

  • 7
  • 0
Emmanuèl Isopet
1.

"L’eveniment es organizat per la region" cal pas butar! La region finança (en partida) e son las associacions (totjorn elas) que fan lo concret.

  • 15
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article