Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Taiwan es lo primièr país d’Asia a legalizar lo maridatge per totes

Après un intens debat politic, lo parlament de l’illa aprovèt divendres passat de legalizar las unions entre de personas del meteis sèxe

| @WilliamYang120
Dempuèi divendres passat, Taiwan es lo primèr país d’Asia a legalizar lo maridatge per totes. Après un intens debat politic, lo parlament de l’illa aprovèt de legalizar las unions entre de personas del meteis sèxe.

Los deputats del Partit Progressista Democratic, majoritari al parlament, an sostengut una mesura qu’enfin s’impausèt amb 66 vòtes favorables e 27 contra. S’agís d’una reforma que dona las meteissas proteccions legalas de totes los maridatges. Intrarà en vigor tanlèu que la presidenta del país, Tsai Ing–wen, l’aurà promulgada.
 
Malgrat la pluèja, de milièrs de personas s’acampèron a l’entorn del parlament per èsser presents a aquel eveniment istoric.
 
“Lo 17 de mai de 2019, en Taiwan l’amor a ganhat. Avèm fach un grand pas devèrs la vertadièra egalitat e avèm fach de Taiwan un país melhor”, çò diguèt sus Twitter, Tsai Ing-wen, que se pòt veire greujada indirèctament per la mesura davant sa possibla reeleccion en 2020.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article