Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Pelòt, lo bandit legendari bigordan, dins una sèria de television en occitan

Òc Tèle farà un casting e una conferéncia de premsa dimècres venent a Pau

| Julo
Faràn una sèria umoristica sus l’istòria de Joan Lamon, dich Pelòt, lo bandit legendari de Bigòrra del sègle XVIII que preniá als rics per distribuir als paures. Nascut en 1776, moriguèt dins la preson de Tarba quaranta ans pus tard. La transmission orala de sas accions l’an fach venir un personatge legendari.
 
Dimècres que ven, 5 de junh, a 17h, Òc Tèle farà una conferéncia de premsa sul casting e lo rodatge d’aquela sèria. Es l’escasença de ne rescontrar los productors e los autors, la bigordana Èva Cassagnet e lo bearnés Julian Cabarry.
 
Long d’aquela audicion, se recebrà mai d'un candidat pels tres ròtles principals, mas en tot i aurà una desena ròtles de provesir. En mai d’aquò, se presentarà la mesa en plaça d’un finançament participatiu.
 
Per sosténer lo rodatge s’organizarà un eveniment al castèl de Croselhas (Vic Vilh) lo 29 de junh.
 
Dins una primièra sason, la sèria comprendrà 13 episòdis de 4 minutas que rebatràn lo bandit, lo país e l’epòca. Los autors an soslinhat que foguèt un temps ben agitat, los quaranta ans de vida de Pelòt foguèron marcats per de cambiaments de regims, de guèrras e de trebolums socials nombroses.
 
 
Conferéncia de premsa, casting e rodatge de Pelòt
Dimècres 5 de junh a 17h a Òc Tèle
77 avienguda deus Lilàs, Bast A 2u  solèr - 64000 Pau
Contacte: +33(0)5 47 41 48 93 e +33(0)7 81 74 67 92.









abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article