Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: EELV exigís lo retirament de las afichas pròcorrida

Lo partit ecologista planh una campanha de comunicacion de l’Union de las Vilas Taurinas Francesas que “cèrca de far creire que la tradicion de las corridas es indissociabla de l’identitat culturala” d’Occitània

| UVTF
Euròpa Ecologia Los Verds (EELV) demanda que cèsse la campanha lançada per l’Union de las Vilas Taurinas Francesas (UVTF), e que retiren de Tolosa sas afichas que mòstran un taur negre e la legenda en francés “Lo taur, nòstra cultura”, çò rapòrta France 3.
 
“Aquesta campanha de comunicacion cèrca de far creire que la tradicion de las corridas es indissociabla de l’identitat culturala de nòstra region e que l’imatge de nòstra vila deu èsser associada a las corridas”, çò planh EELV, que remembra son oposicion a “aquelas practicas d’espectacle de cruseltat envèrs los animals”.
 
Segon lo partit ecologista, “es urgent que l’UVTF lève al pus lèu aquelas afichas que damatjan l’imatge de nòstra vila e introduson lo dobte sus la relacion que la vila de Tolosa ten amb la tauromaquia”. Dins aquel sens, remembran que la vila de Tolosa “virèt l’esquina a las corridas fa 43 ans”. D’efièch, las Arenas del Solelh d’Aur aculhiguèron los espectacles d’aquela mena entre 1953 e 1976.



abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ecologic European Fan Club Brussèlas
31.

#16 Parlatz d'aquel arderos aparaire de l'occitan, lo montalbanès Dany Cohn-Bendit ?

  • 4
  • 0
Resistar !
30.

#28 Coma o fai justament arremarcar "oksitan", los 1,1 miliard de bèstias tuadas cada annada en França (dont la mitat "ritualament", es a dire sens anestesia) per la consomacion del brave mond semblan en defora de las indignacions de jovencela d'aqueles besuquets d'EELV. L'iniciativa venenta d'aquela vertuosa organizacion de bobos parisencs serà saique l'enebicion d'aquel genocidi intolerable practicat en tota impunitat sus de milions e de milions d'essers vius e sensibles per d'orres provincials primitius e sadics : la cargolada.

  • 6
  • 1
Cro Manhon Mata Buou
29.

#19 E alara ? Sem pas a Barcelona, l'amic !

  • 6
  • 1
Peiròl
28.

#20 En1939 : 470 000 republicans espanhòls fugisson lo regim franquista e rescompassan los Pirenèus, Faguèron de Tolosa una mena de capitala. Son estimats a mai de 20 000 los que venguèron a Tolosa. Mas subre aquestes republicans, quant èran los Catalans (per la lenga) e los Basques, que se chautavan ben pro de maselar de taurs dins una arena ?

  • 1
  • 5
Peiròl
27.

#15 EELV, los que defendon mai las lengas ? Voliás dire "lo mens pauc", supausi…

  • 24
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article