Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Al Reialme Unit s'escandalizan de l’agression d’un naut responsable del govèrn contra una activista de Greenpeace

Mark Field, secretari d’estat dels afars estrangièrs, prenguèt la joventèt pel còl e la butèt contra una colomna, puèi la faguèt sortir de la sala amb fòrça

Escàndol al Reialme Unit en rason de l’agression de Mark Field, secretari d’estat dels afars estrangièrs del govèrn de Theresa May, contra una activista de Greenpeace que protestava dins un sopar-discors dels conservators. Field prenguèt la joventa pel còl e la possèt contra una colomna, puèi la faguèt sortir de la sala amb fòrça.
 
L’oposicion del Partit Trabalhista sollicita de la primièra ministra que destituisca Field. De son latz, lo naut responsable justifica son accion en disent que crenhiá que la gojata portèsse una arma,mas a demandat excusa a la gojata.
 
La polícia metropolitana de Londres ditz qu’a recebut de denóncias de mond qu’èra presents a l’eveniment e que critican l'agression contra l'activista.
 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Mark Field non auria d'aver actuat amb tanta contundència e aver esperat qu'i anassin lo servei de seguretat. Foguet lord un ome actuant contra una dona d'aquela maniera. Cresi qu' auria de dimitir o l'aurien de fotre fora.

  • 1
  • 0
Tomàs Banhat Mirapeis
2.

#1 L'assalhidor es un naut responsable del govèrn d'un país

  • 12
  • 4
Pierre Terral
1.

E i a pas jamai d'agressions vertadièrament escandalosas en Occitania que ne calgue anar cercar d'anecdoticas al Reialme Unit ?
https://www.ladepeche.fr/2019/06/19/un-homme-juge-pour-viols-en-serie-a-toulouse,8266007.php
https://www.ladepeche.fr/2019/06/18/les-policiers-recherchent-les-temoins-dune-violente-agression-en-centre-ville-de-castres,8263702.php
https://www.ladepeche.fr/2019/06/22/une-jeune-femme-sequestree-et-abusee-pendant-3-ans-a-carbonne,8271596.php
Etc...

  • 7
  • 14

Escriu un comentari sus aqueste article