Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alsàcia: Unser Land crida a jónher la manifestacion dels catalans dimars que ven a Estrasborg

La manifestacion se tendrà lo 2 de julhet davant lo Parlament Europèu per exigir que se nomene deputats europèus los tres independentistas catalans elegits

Lo partit sobeiranista alsacian, Unser Land, a demandat al pòble alsacian que sostenga lo pòble catalan en “sa lucha per la justícia e la democracia”, e dins aquel sens demanda als ciutadans del país que jongan la manifestacion que se tendrà lo 2 de julhet davant lo Parlament Europèu per exigir que los tres independentistas catalans elegits lo 26 de mai sián efectivament nomenats eurodeputats.
 
Unser Land considèra que “seriá una negacion de la democracia” que ni Oriol Junqueras, presonièr politic, ni Carles Puigdemont ni Toni Comín, en exili a Waterloo, poguèsson pas èsser presents a la session inaugurala del 2 de julhet. Aquela solidaritat alsaciana es mai que justificada, segon Unser Land, ja que los alsacians sabon plan çò qu’es “la repression politica, compresa la preson”. Demandan doncas que lo drapèl istoric d’Alsàcia, sonat “rot un wiss” a causa de sas colors, siá brandit al costat de las bandièras catalanas dimars que ven dins la capitala del país.
 
A la manifestacion dels catalans, cridada per divèrses partits e associacions ciutadanas de Catalonha, es previst qu’arriben una setantena d’autobuses d’aquel país e mai. L’eveniment es coordenat per un compte de Twitter, e mai VilaWeb publica d’informacions practicas pels que i voldràn e poiràn anar manifestar.
 
 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Be pels Alsacians, quants me s serem mes riurem!
Visca la Terra...LLiure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pitaluga
2.

Òsca amics Alsacians!
Entre tots o farem tot!
Nos cal ajudar uns e autres per saquejar lo bunker e lo sacar per tèrra!

  • 5
  • 0
francesc palma
1.

Per los presos politics catalans encarcelhats contra la voluntat dels Drets Humans de l'ONU, va't aquí una cançoneta per a eles e per totas las valentas e valents qu' aniran a la manifestacion a Estrasburg.

(1071-1126)
Pus vesem de novel florir
prats e vergiers reverdir,
rius e fontanas aclarir,
auras e vents,
ben deu cascun lo joi gaudir
d'ont es gaudents.

Guilhem de Peitieu.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article