Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Gilets Jaunes: las manifestacions d’uèi vòlon rendre omenatge a las victimas de las violéncias policièras

L’acte d’uèi comprendrà pel primièr còp lo sosten d’un collectiu de personalitats del mond de l’espectacle e dels arts

Las manifestacions dels Gilets Jaunes d’uèi, dissabte, son consagradas a un omenatge als nafrats del movement en tot denonciar las violéncias policièras.
 
L’acte d’uèi comprendrà pel primièr còp lo sosten d’un collectiu de personalitats del mond de l’espectacle e dels arts. Lo collectiu dels artistas a fach un vidèo que crida a la participacion amb l’intervencion de l’actor Xavier Mussel, de l’escrivana Emmanuelle Guattari, de l’umorista Bruno Gaccio, del fotograf Matthieu Ponchel, de la productritz Delphine Maury, del presentaire Yvan Le Bolloc’h e d’autres. Los artistas recòrdan que dempuèi lo començament de las protèstas i a agut 804 personas grèvament nafradas e un mòrt, 293 nafradas sul cap e 24 qu’an perdut un uèlh.
 
Las donadas mòstran tanben que de milièrs de personas son estadas gasadas, i a agut 13 460 tirs de fusilhs de balas de goma, 1460 tirs de granadas lacrimogènas GLI-F4 e 4932 de granadas de desencerclament. Demest las demandas del movement dels Gilets Jaunes s’exigís l’enebicion de las balas de goma, l’amnestia dels detenguts e l’anullacion de las multas.
 
Malgrat que lo vidèo dels artistas cride a manifestar a París, i aurà de manifestacions dins totas las vilas de l'estat francés. En Occitània son especialament massissas, sustot a Bordèu, Marselha e Tolosa.

 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Mentretant lo Castaner fa lo piòt amb los darrièrs excèsses dels CRS.
Fan los fièrs mas se cagan a las cauças perque poiràn pas dire sempre que l'ONU es illegitima per los repotegar.

  • 6
  • 0
francesc palma
1.

Los antidisturbis de Franca e los d'aquí poden anar de bracet a cobrar als bancs per defensar sa politica qu' obligan a far. Li diuen democracia i no o es. Li disen democracia e non o es !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article