Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una raia manta oceanica a cridat ajuda a un fotograf subaqüatic

Segon un biològ marin, l’animal oceanic “comprenguèt a cada instant çò que se passava”

Una granda raia manta oceanica a demandat d’ajuda a un fotograf subaqüatic, près de la còsta de Ningaloo en Austràlia, çò raporta The West Australian. L’animal aviá d’anquets clavelats a l’entorn de l’uèlh drech quand se sarrèt d’un grop de cabussaires e virèt a l’entorn del fotograf Jake Wilton en li mostrant sas nafras. Sul vidèo se pòt veire que l’animal restèt completament immobil quand lo cabussaire li tirèt los anquets que lo nafravan.
 
“Guidi sovent de cabussaires dins la zòna e es coma se [la raia manta] m’aguèsse reconegut e aguèsse agut fe que l’ajudariái”, çò diguèt Wilton.
 
Segon Monty Halls, un biològ marin britanic qu’èra a aquel moment sul vaissèl, la raia manta oceanica “compreniá a cada instant çò que se passava”. D’efièch, quand Wilton tornèt dins l’aiga, l’animal se sarrèt d’el.

 

 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Morfèus Sion
2.

Gràcias a non sabi qui, i a tanben d'animals pro avisats per reconéisser demèst los putanhièrs d'animals umans los rars que lor faràn de ben mailèiu que de mal…

  • 4
  • 0
francesc palma
1.

Gràcias a Dieu sempre i a personas meravelhosas qu' es jugan lo colh per las altras e en aquest cas per ajudar a un anima ferit. Visca !!!!!!!!!

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article