Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Las reduccions budgetàrias an tocat tanben los prèmis Nobel

An redusit lo budgèt dels prèmis e de la ceremònia del liurament, que se debana uèi

L'ostal de la vila d'Estocòlme
L'ostal de la vila d'Estocòlme | Worawit Suphamungmee
Malgrat que los prèmis Nobel foguèron anonciats l’octòbre passat, es uèi que se liuran, en commemoracion de l’anniversari de la mòrt de l’entrepreneire suedés Alfred Nobel. Ongan lo budgèt consacrat a la ceremonia e a l’argent dels premiats s’es redusit notablament, pr’amor de la situacion economica. Cada premiat recebrà 1,1 milions de dolars, 20% mens que fins ara, al delà de la medalha d’aur e lo diplòma.
 
La Fondacion Nobel o aviá ja anonciat lo junh passat, en disent que caliá refrenar la despensa exagerada dels darrièrs decènnis per salvar lo sieu capital en pensant a long tèrme.
 
La ceremonia de liurament dels prèmis d’economia, fisica, literatura, medecina e quimia se debana uèi a Estocòlme, e lo de la patz se liura a Oslo, la capitala de Norvègia, a l’encòp.
 
Pendent tota la setmana passada s’es debanada la Setmana dels Nobel, amb de conferéncias de totes los premiats.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article