Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Aran: tot es prèst per la 26a corsa per la lenga

Organizada pel collectiu Lengua Viua, l’eveniment revendica l’usatge social de l’aranés e es venguda una de las fèstas mai popularas del país

| Zep Armentano
Las donadas positivas del darrièr sondatge d’usatges lingüistics en Aran marcan la 26a edicion de la corsa “Aran per sa Lengua”, que cada an se ten totjorn lo darrièr dimenge de julhet e es organizada pel collectiu aranés Lengua Viua. “Qui ten era lengua ten era clau”: es totjorn lo lèma d’aquela corsa, extrach d’un poèma de Frederic Mistral.
 
L’eveniment es una de las fèstas revendicativas mai popularas en Aran. Los participants s’amassan d’ora de matin als tres extrèms de la Val: Montgarri, Les e lo Pòrt de Vielha, e partisson a pè o en corrent, e en manjant o bevent amassa dins las vilas del percors. Es de soslinhar aqueste esperit convivial que marca la jornada de tot un país en movement per amor de sa lenga.


De ser, quand totes seràn reünits sus la plaça, se farà ausir las revendicacions per l’usatge social de l’occitan en Aran, s’autrejarà lo prèmi Lengua Viua e se clavarà la jornada amb un concèrt de Nadau, que, coma cada an, fa dançar los joves e los grands sus la plaça dins un concèrt fòrça animat.
 








 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

JPL
2.

Videos concèrt de Nadau Cadena YouTube OcPyreneus
https://www.youtube.com/watch?v=6Iq8JytFArM
https://www.youtube.com/watch?v=6ETVw6ZJ6zw
Gracias por compartir

  • 0
  • 0
francesc palma
1.

Per la corsa per la lenga recordant los trobador, que son bons d'entendre e la causa mai importanta de la cultura occitana.
Raimbaut d'Aurenga (...1147-1173). Es sincer en aquesta cançon.

Assatz sai d'amor ben parlar
a ops dels autres amadors;
mas al mieu pro, que m'es plus car,
non sai ren dire ni contar;
qu'a mi non val bens ni lauzors
ni mals dits ni mots avars;
mas ara sui vas amor aital
fin e bon e franc e liau.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article