Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vielha: l’òme pus ric d’Espanha a donat un mamograf a l’espital de la Val d’Aran

D’un caire, es denonciat per sos obradors clandestins ont s’esplecha d’enfants; de l’autre, a fach los dons pus generoses per la lucha contra lo càncer

| Conselh Generau d\'Aran
L’Espital de la Val d’Aran aurà un nòu mamograf gràcias al don que l’a fach l’entrepreneire espanhòl Amancio Ortega a la santat publica de l’estat. S’agís d’un aparelh de darrièra generacion que permet quitament far de pròvas de biopsia, sa fisablitat de diagnostic es totala e melhorarà lo temps de realizacion de las mamografias. L’esplech serà installat dins la primièra setmana d’agost e lo personal de l’espital aranés deu seguir una formacion per lo far foncionar.
 
Lo nòu aparelh remplaçarà lo mamograf que lo donèt en 2002 l’ONG Soroptimist International a l’espital de Vielha.
 
Amancio Ortega es lo 6n òme pus ric de la planeta segonForbes. S’agís d’un entrepreneire espanhòl fondador de la multinacionala textila Inditex que comercializa las marcas Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka,Oysho, Kiddy’s Class, Uterqüe, Stradivarius, e d'autras. Es estat denonciat en de païses coma coma Marròc, Portugal, Argentina o Brasil, après la descobèrta d’obradors clandestins ont demoravan d’enfants menors esplechats en condicions inumanas amb de jornadas de trabalh de mai de dotze oras.
 
D’autre caire, creèt en 2001 una fondacion privada amb la quala promòu d’activitats restacadas amb l’educacion e l’assisténcia sociala e a fach de dons subregeneroses per combatre lo càncer.

 
 
 


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
1.

Mèfi!
Se tracta ben d'un don en persona (desfiscalizat) o per una fondacion se sas entrepresas, alimentada en desficalizacion? En totes cases, El se crompa bona consciència de bon compte!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article