Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Joan Baez a vesitat Carme Forcadell en preson

La cantadora estatsunidenca a mostrat plusors còps sa solidaritat amb los presonièrs politics e los exiliats catalans

La cantadora estatsunidenca Joan Baez vesitèt divendres passat Carme Forcadell en preson en Catalonha. D’un costat, la cantadora manifestèt sa solidaritat amb l’èx-presidenta del Parlament de Catalonha e, de l’autre, denoncièt l’existéncia de presonièrs politics e d’exiliats catalans.
 
L’artista e activista pels dreches umans a exprimit mai d'un còp sa solidaritat amb los independentistas catalans represalhats. Fa qualques setmanas, rescontrèt en Flandra lo president de la Generalitat en exili, Carles Puigdemont, e li dediquèt una cançon en catalan durant un concèrt. E mai, l’estiu d’arunan; interpretèt la cançon “Més lluny” de Lluís Llach en la dedicant als presonièrs politics catalans.

 
 
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
4.

Gràcies, tot es vàlid en aquesta lluita pacifica i honesta. La gent de debò no fan les tonteries que fa l'estat ispà o d'altres.
Falta molt agent així.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pitaluga
3.

#1 La premsa es tras que selectiva. Per o dire mai clar: practica l'omertà.

  • 3
  • 0
francesc palma
2.

Una gran cantanta defensora dels oprimits e contra los opressors fachistas. Visca !

  • 2
  • 0
Guilhem Figueiras
1.

Problèma essent que, de la cantaira — que non es una "*chantoire" (*cantadoira) mas una "chanteuse" (cantaira) — dins la prensa en francés e en castelhan, non se n'es gaire parlat.

Es lo meteis problèma per los movements de constetacions nacionals (curdes, berbèrs, catalanss, occitans, basques…) que per totes los movements socials (gilets jaunes, còrs medical urgentista, còrs ensehnant…) — e non pas simplament societals (parada pseudo-ecologista) — que remeton fèrmament en question l'òrdre neoliberal mondial… Lo silenci sepulcral de la prensa dominanta.

Mercés plan a Jornalet !!!

  • 9
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article