Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Sus las piadas de Jacint Verdaguer en Aran e sus Aneto

Lo Musèu de la Val d’Aran recòrda la vesita del poèta catalan al país occitan e son aventura montanhòla long de tota la setmana venenta

En 1882, lo poèta catalan Jacint Verdaguer pugèc sus la cima de l’Aneto en tot traversar la Val d’Aran. D’aquel eveniment se’n presentèt un filme documentari en catalan entitolat Maleïda 1882que ne parlava Zep Armentano fa qualques jorns dins sa tribuna d’opinion. “Maleïda” (Maudicha) es lo nom tradicional catalan d’Aneto, justament situat dins lo massís de Maladeta (o “les Maleïdes”).
 
Ara, lo Musèu de la Val d’Aran consagra la setmana venenta, del 5 al 8 d’agost, a la commemoracion d’aquel eveniment. I es present l’escrivan e protagonista del filme mençonat, Bernat Gasull, qu’es un gran amator de la montanha.
 
La setmana comença diluns amb una conferència de l’escrivan e actor sus l’aventura de Verdaguer en Aran. Dimars, lo programa contunha amb una caminada sus las piadas de Verdaguer a Montgarri que se completa dimècres de Salardú fins al riu Malo e dijòus a Es Bòrdes d’ont lo poèta emprenguèt lo camin d’Aneto. Divendres conclutz la setmana amb la projeccion del filme dins la glèisa de Sant Joan d’Arties amb la preséncia de Gasull e quitament de son realizaire Albert Naudín.
 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article