Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Neom: la ciutat futurista que la vòl bastir lo prince eiretièr de l’Arabia Saudita

Se tracta d’un enòrme projècte ambiciós de nauta tecnologia pensat per albergar la recèrca en bioengenhariá e prepausar un torisme de grand luxe

Lo prince eiretièr de l’Arabia Saudita, Muhammad Bin Salman, prevei de bastir una vila futurista. Se la fa, la vila aurà una superfícia de 26 500 Km2, la sonarà Neom e la plaçarà a l’extrèm nòrd-oest del país sus la frontièra amb Jordania a la riba del golf d’Aqaba e de la mar Roja.
 
Bin Salman presentèt lo projècte en octòbre passat en explicant que la vila foncionariá independentament “de l’encastre governamental existent” e qu’auriá quitament son “sistèma judiciari autonòm” e sas règlas fiscalas. Se presenta coma una “zòna internacionala independenta” pensada solament per las personas ricas.
 
Aquela enòrma ciutat vòl èsser completament automatizada, amb de taxis volants, de drònes amb de tecnicas de reconeissença faciala per susvelhar e contrarotlar la populacion e de pargues abitats de robòts dinosaures. E mai es prevista una luna artificiala e que i aja de nívols tanben artificials que fagan plòure quand se voldrà.
 
Lo prince saudita vòl que s’installen dins la vila plusors espitals de biotecnologia que sián a la poncha de la recèrca genetica, de la bioengenhariá e de las cellulas maire, e que se prepause un torisme de naut nivèl. Es son idèa per cercar una economia alternativa al petròli.
 
 
 
 


 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article