Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brexit: lo Reialme Unit pòt aver de problèmas amb lo provesiment dels carburants, del manjar e dels medicaments

Un rapòrt confidencial del govèrn, revelat per The Sunday Times, assegura que lo país viurà de caumas e de protèstas après lo Brexit, previst pel 31 d’octòbre venent

Segon aquel document, se lo 31 d’octòbre lo Reialme Unit quita l’UE sens acòrdi, i aurà tornarmai de frontièras amb de doanas e amb de contraròtles frontalièrs que provocaràn de retards importants sus l'85% dels camions que van de França a Anglatèrra
Segon aquel document, se lo 31 d’octòbre lo Reialme Unit quita l’UE sens acòrdi, i aurà tornarmai de frontièras amb de doanas e amb de contraròtles frontalièrs que provocaràn de retards importants sus l'85% dels camions que van de França a Anglatèrra | Gareth Fuller/PA
Lo Reialme Unit quitarà l’Union Europèa lo 31 d’octòbre que ven, que i aja o non un acòrdi. Lo primièr ministre Boris Johnson a signat l’òrdre de desconnexion. Ara, un rapòrt confidencial del quite govèrn britanic avertís qu’un Brexit sens acòrdi portariá de problèmas. Aquel rapòrt, que lo revelèt dimenge passat The Sunday Times, prevei que i aurà de problèmas amb lo provesiment dels carburants, de la noiridura e dels medicaments.
 
Segon aquel document, se lo 31 d’octòbre lo Reialme Unit quita l’UE sens acòrdi, i aurà tornarmai de frontièras amb de doanas e, per tant, amb de contraròtles frontalièrs que provocaràn de retards importants sus l'85% dels camions que van de França a Anglatèrra. Aquò reduirà l’importacion del manjar fresc e farà pojar los prèses. D’autre latz, la frontièra amb la Republica d’Irlanda pausarà tanben de problèmas.
 
Tot comptat e rebatut, lo rapòrt conclutz que lo Reialme Unit patirà de caumas e de protèstas que mobilizaràn fòrça policièrs.
 
Per ara, lo govèrn britanic a pas contestat l’existéncia d’aquel rapòrt, mas lo ministre de l’energia a assegurat que tot es previst per poder quitar l’UE sens acòrdi lo 31 d’octòbre que ven.
 
 
 


 
 
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Totjorn la meteissa recepta: far paur al paure mond! E aquò marcha quand totes son d'acòrdi per repetir la meteissa sansònha! Per fòrça angleses, serà pas piéger que lor situacion actuala.

  • 5
  • 0
francesc palma
1.

Aurà d'ajustar se a la nova situacion, mas seran liuras dels banquiers de l'UE.

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article