Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De saludacions faissistas dins una escòla del País Valencian

La Conselhariá de l’Educacion valenciana a es esclarzir l’origina del vidèo, del temps que la direccion de l’escòla assegura que s’agís d’un montatge

La Conselhariá de l’Educacion de la Generalitat Valenciana a dobèrt una enquèsta per esclarzir l’origina del vidèo ont se vei de jogaires de fotbòl fasent la saludacion faissista abans la partida dins una escòla privada d’Oriòla (Païses Catalans). Après veire los imatges, lo grop parlamentari Esquèrra Unida del País Valencian (EUPV) demandèt al govèrn valencian de responsabilitats e que metèsse l’afar en examen. Per contra, la direccion de l’escòla a afirmat que s’agís d’un montatge.
 
Segon çò que rapòrta lo jornal catalan Vilaweb, los faches se passèron en 2010 dins l’escòla Mare de Déu del Carme d’Oriòla ont, pendent una partida de fotbòl, los jogaires faguèron la saludacion faissista mentre que se jogava l’imne d’Espanha amb las paraulas de sa version franquista, segon çò que se pòt veire sul vidèo cargat sus Youtube.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pauet Callosa d'en Sarria
2.

#1 Vicent, "voluntat majoritaria dels valencians"? Jo no he vist mai cap votacio en que poguerem decidir lliurement si voldriem formar part d'un projecte similar; com saps tu quina es la voluntat majoritaria dels valencians? No sere jo qui diga que la voluntat siga la contraria, nomes dic que ni tu ni jo no tenim eixes dades. I donat el cas, es cert, jo si que votaria per uns tals paisos. Des de Londres, en un teclat sense accents, rep una salutacio ben cordial.

  • 4
  • 0
Vicent Valéncia
1.

Els valencians no som "països catalans", de la mateixa manera que els provençals no són "països gascons", ni els gascons "països provençals" o "països llemosins". Respecteu la voluntat majoritaria dels valencians.

  • 0
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article