Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sosten popular pel cònsol màger de Langoed portat en justícia per interdire los pesticidas

Daniel Cueff publiquèt un arrestat qu’enebissiá l’usatge de “produches fitofarmaceutics” a mens de 150 mètres de las abitacions

| @ChristelleOF
Environ 500 personas se son amassadas aqueste dijòus passat davant lo tribunal administratiu de Rene (Bretanha) per sostenir Daniel Cueff, lo cònsol màger de Langoed, convocat per aver pres un arrestat qu’enebissiá l’usatge dels pesticidas près de las abitacions.
 
L’arrestat en question interdisiá, dins aquela vila de 602 abitants, “l’utilizacion de produches fitofarmaceutics a una distància inferiora a 150 mètres de tota parcèla cadastrala que comprengèsse un bastiment d’usatge residencial o professional”. Mas la prefectura del departament d’Illa e Vilena ataquèt l’arrestat e denoncièt l’edil en justícia.
 
A la sortida del tribunal, Cueff foguèt aclamat per la molonada. Los imatges los difonguèt qualques televisions de l’estat francés. A Tolosa, ont EELV ten son universitat d’estiu, lo cònsol màger de Langoed recebèt una fòrta e calorosa ovacion, çò rapòrta l’Huffington Post.
   
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jiróni B. Sent Liunard (87)
1.

Adiu v'autres,

Juste per far la remarca "Langouët" es pas dins la zòna bretonanta, mas dins la galesa ente parlen galò. Perque escrire lo nom de la comuna (chausida per Wikipèdia-òc maitot) en breton ? La linga minorisada es lo galò, vam pas los aidar si fotem lurs noms de comuna en breton, ilhs que son conhats en los militants bretons e los "francés"...

Bona sernada a tots,
E mercés per vòstres trabalhs

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article