Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: s’alestís un “tsunami democratic” per respondre a la senténcia

Ven d’espelir una campanha ciutadana de desobesissença civila per preparar la responsa a la senténcia que la prononciarà la Cort suprèma espanhòla contra los elegits independentistas jutjats

Ven d’espelir en Catalonha una nòva campanha sonada “Tsunami Democratic” que cèrca de preparar la responsa dels ciutadans a la senténcia judiciària contra los presonièrs politics e los autres elegits acusats, dins un encastre de lucha non violenta. La campanha ten un compte sus Twitter, un canal sus Telegram e un sit web dich tsunamidemocratic.cat. L’iniciativa arriba just après la cima de partits independentistas facha a Genèva, mas sorgís de las organizacions de la societat civila.
 
La campanha s’es presentada amb un manifèst, que demanda de non renonciar pas a la defensa dels dreches individuals e collectius e ditz que per o far cal una lucha democratica, organizada e determinada, que se fonde sus la desobesissença civila e sus la lucha non violenta. Sens cap de mena de violéncia “mas amb tota fermetat”, çò precisa. Per ara, la campanha concretiza pas grand causa sus las accions que se menaràn a bon tèrme mas ditz que sas aisinas seràn “l’autocritica, l’ironia, la creativitat, la diversitat, l’imperfeccion e tot çò que desenvolope un movement collectiu transversal”. Dins aquel sens, precisa: “Defugissèm pas l’inconfòrt que pòt resultar de l’exercici dels dreches fondamentals e de la transformacion sociala. L’assumissèm e l'afrontam”.
 
Lo primièr element de la campanha es la publicacion d’un vidèo de mièja minuta que mòstra un fogal amb una coquèla plena d’aiga que comença de bolir del temps que podèm legir “Cambiem l’estat de las causas”.

 

 
La campanha a trobat lo sosten de totes los partits independentistas e de divèrsas associacions ciutadanas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
5.

#4 Ara se sap que l'organizaire de l'atemptat, l'imam de Vic, èra un informator de la polícia espanhòla e que los mossos ne’n sabiá pas res. Se sap tanben que lo pseudo messatge de la CIA als mossos èra una fake new, vist que 1) la CIA correspond pas qu’amb la polícia dels Estats ; 2) èra escrit dins un anglés tant marrit que se vesiá qu’èra l’òbra d’un jargonaire del globish.
L’enquesta avança a tustas e a bustas, per çò qu'a Madrid vòlon pas que se sàpia fòra de Catalonha. Sembla pas de creire mas es pas la primièra novèla surrealista. A l’ora d’ara, lo sénher Acebes, ministre (sinistre, per o dire mièlhs) de l’interior del govèrnament Aznar, contunha de dire que l’atemptat perpetrat en 2004 a la gara d’Atocha per de terroristas marroqins foguèt l’òbra d’ETA.

  • 2
  • 0
pujol michel aurelhan 65
4.

E tostems cap de responsa aras mièvas questions sus çò que Jornalet escrivèc quan attribuèc eth attentat deras Ramblas ath govèrn de Madrid? Tròp vergonhos! Era democracia qu'a d'a començar pera vartat !

  • 0
  • 0
Abram Auvèrnha
3.

Prese tant de veire coma l'es organizada aquela societat civila catalana !
Segur qu'aquò fai raibar... Li podèm màs que tirar lo chapèlh !

  • 18
  • 0
Politica Ficcion Endacòm mai
2.

Aquò me fa somniar : « Ven d’espelir en Catalonha, Euskadi, Bretanha, Corserga e Occitania una nòva campanha sonada “Tsunami Democratic” que cèrca de preparar la responsa dels ciutadans a la violéncia politica, policièra, mediatica e culturala del sistèmi neoliberal confiscant sistematicament a las populacions lo dreit — totun elementària en democracia — de causir sa politica economica e culturala en general, linguïsitca notadament. » Coma o escriviá lo requist Florian Vernet, s'agiriá de "qualques nòvas d'endacòm mai"…

  • 8
  • 0
Pitaluga
1.

Baste foguèsse pro fòrt aquel tsunami per s'emportar tota la rafatalha antidemocratica en Espanha, e endacòm mai!

  • 17
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article