Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

País de Galas: lo Brexit fa créisser l’independentisme

Segon un sondatge, lo sosten a l’independéncia del país arribariá a un 41% en cas de referendum

L’oposicion d’una part importanta dels ciutadans del País de Galas al Brexit a aumentat lo sosten a l'independéncia del territòri fins a un 33%, una chifra sens precedents, segon un sondatge publicat divendres passat. Un 48% se mòstran contraris e un 17% sabon pas encara qué ne pensar. En cas de referendum, aquelas donadas farián un 41% en favor d’un estat independent, una donada sens cap de precedent istoric tampauc.
 
Lo sondatge, elaborat per YouGov, a interrogat mai de mila personas sus la possibilitat que Galas siá un país independent s’atal se podiá manténer dins l’Union Europèa. Cal soslinhar qu’un 28% se declaran per l’independéncia en quina circonstància que siá, independentament de la relacion del país amb l’UE.
 
De soslinhar tanben que los pus joves (de 18 a 24 ans) son lo grop majoritàriament partisan de l’independéncia, puèi qu’un 42% votarián òc" e un 35% "non".
 
Lo cap del partit independentista Plaid Cymru, Adam Price, a considerat qu’aquelas donadas son “sensacionalas” car donan de vam a l’ambicion sobeiranista. “L’independéncia a passat de la marginalitat a la centralitat”, çò a dich. Ara, lo Plaid Cymru espèra que, dins la mesura que Boris Jonhson “sarre lo Reialme Unit de l’abisme”, “mai de gents demandaràn un País de Galas desliurat del mesprètz de Westminster”.

 
 


 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Encara los manca un bon bocin del formatge, se volen far un referendum e guanhar lo.

  • 1
  • 2
Pitaluga
1.

Lo revelh dels pòbles es una arma contra la desculturizacion e l'empèri de l'ultraliberalisme a la salsa ianqui.

  • 8
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article