Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nancí: un policièr filmat mentre que matracava un Gilet Jaune

L’inspeccion generala de la polícia estatala francesa (IGPN) a dobèrt una enquista

Dins la manifestacion dels Gilets Jaunes de dissabte 14 de setembre a Nancí (Lorena), un policièr dels CRS foguèt filmat mentre que garçava amb violéncia un còp de matraca dins la cara d'un manifestant. Lo filmet a virat pels rets socials e quitament per qualques cadenas de television. Ara l’inspeccion generala de la polícia estatala francesa (IGPN) a dobèrt una enquista.
 
La repression policièra del govèrn de França contra las manifestacions dels Gilets Jaunes a daissat ongan una persona mòrta e 2400 nafradas. A cinc personas lor an destruch la man, 211 an recebut de còps al cap, dètz e nòu son estadas nafradas amb de granadas de gas e 119 amb de balas de goma, un armament que lo Conselh d’Euròpa demandèt a França de cessar d’utilizar. Aquelas chifras son extrachas del sit web Le Mur Jaune, qu’amassa graficament de desenas de victimas de las violéncias policièras dins l’estat francés.

 
 

 

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Un gec groc enrevoltat de fachistas policiers franceses, un policia nazi dels li pega una porrada a la cara. Galhina !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article