Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Dimenjada d’environamentalistas, de Gilets Jaunes e de repression policièra

En Occitània las protèstas mai nombrosas se son tengudas a Tolosa, Bordèu e Marselha

| CN / Actu.fr
Après la manifestacion massissa d’estudiants divendres passat pel clima, sus tota la planeta, es arribat dissabte l’acte 45 de las protèstas setmanièras dels Gilets Jaunes dins l’estat francés. En Occitània las protèstas mai nombrosas an agut luòc a Tolosa, Bordèu e Marselha. A Montpelhièr, las fòrtas pluèjas arrestèron pas los manifestants, que marchèron ça que la.
 
Coma de costuma, la polícia a atacat los manifestants en arrestant 13 personas a Montpelhièr dont 11 las an mesas en gàrdia a vista. A Tolosa, aurián arrestat unas dètz personas.
 
 
Mai de 150 detenguts a París
 
A París, mai de quinze mila personas manifestavan dissabte de ser per l’environament contra l’escalfament global davant unes 7500 policièrs que los intimidavan. Los Gilets Jaunes jonguèron la manifestacion, e tanben s’i associèron un grop de violents del nomenat Black Block, que donèron als policièrs l’escampa per atacar los manifestants. Puèi, Greenpeace demandèt als manifestants de quitar la protèsta. Al total, mai de 150 personas foguèron arrestadas. De matin, i aviá ja agut de rambalhs entre los policièrs e los Gilets Jaunes.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Per las imatges que podi veser, los policiotas de paisan son una mena de socials com al temps de Paca la culona en Espanha que protegeissen los policiots e arrestan a la gent. Los gecs grocs an d'actuar quan vejan qu' estan amb majoria de gent al sieu favor per poder enrevoltar. E non an de rompre mobiliari ciutadan perquè aissò fa que la gent de dretas se posi en contra.

  • 1
  • 0
Black Blòc Joe
1.

A París, mai de quinze mila personas manifestavan dissabte de ser per l’environament contra l’escalfament global. Los Gilets Jaunes jonguèron la manifestacion, e tanben s’i associèron un grop de Black Block davant unes 7500 policièrs particularament violents que los intimidavan pas totes… Al total, mai de 150 personas foguèron arrestadas. De matin, i aviá ja agut de rambalhs entre los policièrs e los Gilets Jaunes, paure mond qu'an perdut lo quite dreit de manifestar.

  • 16
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article