Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaBordalésLa Grava

Bordalés: comença deman lo festenal Mascaret

Del 28 de setembre fins al 9 de novembre l’ochena edicion del festenal prepausa un trentenat d’eveniments amb la tòca de far valer la lenga e la cultura occitanas dins l’encontrada

Comença deman lo festenal Mascaret de Bordèu. L’eveniment prepausa fins al 9 de novembre un trentenat d’eveniments qu’an per tòca de far valer la lenga e la cultura occitanas en Bordalés e que se tendràn dins divèrsas vilas de l’encontrada.
 
De soslinhar lo balèti tradicional amb Lo Bal del Lop lo 28 de setembre, de conferéncias com la de François Bouquier sus “Las costumas de Bordèu” lo 1r d’octòbre, l’espectacle de teatre consagrat a Bernat Manciet lo 3 d’octòbre... Tanben i aurà una plaça pels filmes en occitan amb las projeccions d’Au miei de las vacas de Patric La Vau, lo 4 d'octòbre a Peçac, e de Brendan e lo secret de Kells, lo 6 d'octòbre a Cadilhac.
 
Demest los eveniments se destaca lo mercat occitan que se tendrà lo 19 d’octòbre a Bordèu e que prepausarà tanben una vesita de la vila en occitan. De remarcar tanben la garburada que l’organiza lo 3 de novembre la calandreta de la Dauna en collaboracion amb lo collectiu occitanista de Peçac, l’Estaca.
 
Per mai d’informacions clicatz aicí.

 
 
 


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Visca las festas de Bordèu!: Bordalés. Amb moltas activitat culturals en lengo nostro.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article