Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautLauragués

XXIIn concors de novèlas en occitan del Lector de la Val

Los bibliotecaris de l’associacion de bibliotècas de Lauragués e del sud-èst tolosan organizan lor concors de novèlas, dobèrt a totes fins al 22 de febrièr de 2019

Los laureats de la remesa dels prèmis e dels recuèlhs d'ongan (Octòbre 2019)
Los laureats de la remesa dels prèmis e dels recuèlhs d'ongan (Octòbre 2019)

“Un títol gròs en primièra pagina... Estranhs ortalièrs dins l’òrt partejat!”...  Escrivètz la seguida abans lo 6 de febrièr de 2020!


“Un títol gròs en primièra pagina... Estranhs ortalièrs dins l’òrt partejat!”...  Escrivètz la seguida abans lo 6 de febrièr de 2020! Las bibliotècas del Lector del Val (associacion de bibliotècas de Lauragués, dins lo sud-èst tolosan) organizan lor XXIIn concors de novèlas, dobèrt a totes e a gratis, fins al 6 de febrièr de 2020.
 
Per l’ochena annada, los escriches en lenga occitana son benvenguts gràcias a la collaboracion de l’associacion Fèsta d’Òc e de la calandreta de Castanet Tolosan.
 
Lo concors compren quatre categorias: primari, segondari, licèus, adultes (los tèxtes collectius son permeses se fan partida de l’ensenhament de tota una classa). Lo tèxt deu necessàriament començar amb la frasa çai sus. Lo genre demòra liure: fantastic, policièr, sciéncia-ficcion, istoric, romanesc, aventura, etc., o pas brica de genre que siá. Totas las variantas de la lenga d’òc son benvengudas, a carga pel participant de passar l’incipit dins sa varianta pròpia.
 
Se pòt tanben participar en francés, a partir de la frasa: “La nouvelle s’étale en une du journal... Drôles de jardiniers dans le potager partagé!”
 
La remesa dels prèmis se debanarà lo 30 de mai de 2020 a la bibliotèca de Montbrun de Lauragués, e la remesa de las rejonchas de novèlas als autors es prevista per octòbre de 2020 al centre de congrèsses de Diagora de Labeja, dins l’encastre del festenal Scientilivre.
 
Un CD àudio dels melhors tèxtes occitans serà editat en mai de l’edicion del libre.
 
Per mai d’entresenhas o per obténer lo reglament: info@lecteurduval... o al telefòn +33(0)5 61 00 51 16. O sus la pagina: www.lecteurduval.org/310-concours-nouvelles.html, ont se fa tanben l’inscripcion.
 
 
 
Annie Proudom
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Emmanuèl Isopet
1.

Encara una brava iniciativa que cal saludar! Osca!

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article