Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’estat espanhòl pòt ara barrar de webs e de rets en cas de trebols de l’òrdre public

Lo govèrn de Pedro Sánchez publiquèt dimars passat un decret sus la seguretat numerica per combatre l’independentisme catalan suls rets

Lo govèrn espanhòl poirà talhar l’accès a Internet en de circonstàncias excepcionalas “que pòscan trebolar l’òrdre public, la seguretat publica e la seguretat nacionala”, çò rapòrta eldiario.es. La mesura es compresa dins lo decret de seguretat numerica que lo publiquèt dimars passat lo govèrn de Pedro Sánchez. Es atal que lo primièr ministre a dich que vòl combatre l’independentisme catalan e las estructuras parallèlas que crèa sus Internet e que nomena “republica digitala catalana”. Lo decret es aprovat d’urgéncia en plena campanha electorala de las eleccions que se tendràn dimenge que ven.

 

Segon aquel decret, l’estat poirà assumir la “gestion dirècta o l’intervencion suls rets e servicis de telecomunicacions electronicas” quand considerarà que son en perilh l’òrdre public o la seguretat estatala. A mai, poirà intervenir sus “quina infrastructura que siá, ressorsa associada o element o nivèl del ret o del servici” que caldrà per restablir l’òrdre e la seguretat.

 

 

Campion de la repression numerica”

 

La Generalitat de Catalonha a reagit amb chepic. Lo conselhièr de politicas numericas e administracion publica del govèrn catalan, Jordi Puigneró, a declarat “qu’Espanha e China fan una corsa per veire qual es lo campion de la repression numerica” e mai a assolidat que lo govèrn catalan es “fòrça inquiet” per çò qu’aquò se passa en un país de l’Union Europèa.

 

 

 

 



abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

tutschuk
6.

es ordre e non pas òrdre (coma forma e non fòrma) e decrèt e non decret

  • 0
  • 0
francesc palma
5.

La galina pocavergonha té paur que los votants de la nacions castelhana del PSOE s'en vagin al trifachit, andalusos, castelhans,...

  • 6
  • 0
V per Vendetta
4.

#3 Ahora no mas, ara pro, ne volèlm pas mai…

  • 5
  • 0
Black Blòc Joe
3.

Cronica de la dictatura liberala ordinària, episòdi 57. (De continuar…)

  • 6
  • 0
Joan-Claudi Grussan Carcassona
2.

Abans lo Baujolais e mai lo Ménerbes
Lo Mussulini Novèl es arribat.

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article