Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Trenta ans de preson per Bosco Ntaganda, èx-senhor de la guèrra de la Republica Democratica de Còngo (RDC)

Conegut amb l’escais de “Terminator”, la Cort Penala Internacionala l’a declarat colpable de 18 acusacions de crimes de guèrra e contra l’umanitat comeses en 2002 e 2003

La Cort Penala Internacionala (CPI) a condemnat a trenta ans de preson Bosco Ntaganda, èx-senhor de la guèrra de la Republica Democratica de Còngo (RDC), per dètz e uèch acusacions de crimes de guèrra e contra l'umanitat que ne foguèt declarat colpable al començament de julhet.
 
Ntaganda èra el acusat d’assassinat, d’instigacion d’atacas contra de civils, de viòl, d’esclavatgisme sexual, de persecucion, de sacatge, de relocalizacion forçada de populacion civila, de recrutament de menors de quinze ans dins un grop armat per participar a de combats, e de destruccion de la proprietat dels adversaris.
 
L’ancian rebèl, conegut coma “Terminator”, es estat jutjat pels actes que cometèt pendent los ans 2002 e 2003 quand èra lo numèro dos de l’estat major de la milícia Union dels Patriòtas Congoleses (UPC), un grop actiu dins l’èst d’aquela republica.
 
Los jutges an determinat que l’UPC e sa branca armada, las Fòrças Patrioticas per la Liberacion de Còngo (FPLC), foguèron implicadas dins lo conflicte d’Ituri entre 2002 e 2003 e que “sa conducha contra la populacion civila foguèt una estrategia premeditada”.
 
Sa defensa a assegurat pendent lo procès a L’Aia que Ntaganda foguèt un comandant militar leial e disciplinat e que sa participacion als eveniments demesiguèt lo nombre de victimas.
 

 
 
abonar los amics de Jornalet

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Potser es l'únic, però no, n'hi ha molts mes, només cal veure el que diuen per aquí alguns falangistes i neo...!?No, fatxes del tot.
Com la caguen en cada frase que diuen, però ells com si res, ja els va be una mica de sarau, i com que queda be, doncs allò, a lo de sempre, anar fotent, i de mica en mica, van pujant, el nombre d'estúpids va creixent.
Cal pensar en el bon criteri i sentit comú, com quan parlen del canvi climàtic, a aquest se l'ha jutjat, i els que s'han carrega tel Mon, quan els jutjaran!? Ja no parlo de les aberracions que fan els militars i para-militars pel Planeta.
En fi a veure si desapareixen i torna el Mon que tots, almenys els bons volem.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El `Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article