Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Brasil: Lula da Silva es en libertat

L’èx-president esquerrista èra encarcerat dempuèi abril de 2018 après un procès polemic

Un jutge federal a ordenat la liberacion de l’ex-president brasilièr Luiz Inácio Lula da Silva en seguida de la recenta decision de la Cort Suprèma de Brasil qu’establís que los condemnats comencen pas a de complir lor pena abans que la senténcia siá ferma. Lula es ara en libertat.
 
La condemnacion a la preson de Luiz Inácio Lula da Silva poiriá aver mancat d’imparcialitat. L’èx-president de Brasil èra encarcerat dempuèi abril de 2018 per blanquiment de fonzes e corrupcion, d’acusacions qu’ el a totjorn rebutadas en se disent victima d’una “persecucion politica”. A mai, The Intercept aviá revelat de convèrsas privadas entre lo procuraire e lo jutge que lo condemnèt que demostrarián que los procuraires conspirèron per que lo procès contra la corrupcion de l’afar Petrobras empachèsse lo retorn al poder de Lula e del Partit dels Trabalhadors.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Visca Lula, qu' injustament estava en prison. La injusticia no pot durar sempre, un dia o l'alra guanha la democràcia.

  • 1
  • 0
Marqués de Sada
3.

A, òc, cara Justina ! Volètz dire que contràriament a totes los mariòls que se creson a esquèrra dins la politicalha socialista de dreita que nos enduram entre Granda Bretanha, França, Italia, e reialme borbon d'Espanha, Lula de Silva seriá un vertadièr esquerrista, un vertadièr socialista. Comprenèm melhor perqué l'avián sacat en preison !

  • 7
  • 0
Pitaluga
2.

Òsca per Lula da Silva!

" Cort Suprèma de Brasil qu’establís que los condemnats comencen pas a de complir lor pena abans que la senténcia siá ferma. Lula es ara en libertat."
Fin finala, sembla que val mai èsser jutjat a Brasil qu'en Espanha ont mièja dotzena de presonièrs politics an passat dos ans en preson abans qu'i aja senténcia.

  • 14
  • 0
Justina Garança Besièrs
1.

Un pauc de clartat dins aquel afar; lo president Lula Da Silva foguèt un de los rars de s'opausar a la voracitat sens vergonha d'entrepresas multinacionalas dins son pais, valent un afront pels poderoses
de la part d'un ancian obrièr!

  • 14
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article