Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Primièra presentacion d’una tèsi doctorala en quíchoa

La tèsi, presentada per Roxana Quispe Collantes, analisa la literatura del sègle XX en aquela lenga, fòrça rica e presada mas que s’estúdia pas dins las escòlas ni dins las universitats

| San Marcos
S’es presentada pel primièr còp una tèsi doctorala dins una universitat en lenga quíchoa, un idiòma parlat per aperaquí dètz milions de personas dins los estats d’Argentina, de Chile, Bolívia, Peró e d’Eqüator. La tèsi l’a sostenguda una femna, Roxana Quispe Collantes, dins l’auditòri de letras de l’universitat peroviana Mayor de San Marcos.
 
La presentacion de la tèsi comencèt amb una ceremònia tradicionala e ancestrala amb la quala Quispe Collantes a volgut far remarcar lo fach istoric d’aquel 15 d’octòbre de 2019, lo primièr còp qu’aquela lenga originària del país es arribada dins un espaci uniuniversitari.
 
A mai, la tèsi es un salvament literari de la lenga qu'analisa  tota la literatura producha en lenga quíchoa long del sègle XX, fòrça rica e presada mas que s’estúdia pas dins las escòlas ni dins las universitats.
 
 

 
 
Presentacion complèta de la tèsi:
 

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

V per Vendetta
2.

La tèsi, presentada per Roxana Quispe Collantes, analisa la literatura del sègle XX en aquela lenga, fòrça rica e presada mas pas que s’estúdia pas dins las escòlas ni dins las universitats ? Tornatz-vos legir, se vos plai.

  • 2
  • 0
Pitaluga
1.

Òsca a dòna Quispe Collantes!

Lo Michel Serres, ont que se trape, deu plan romegar...

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article