Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Inondacion istorica a Venècia

Lo cònsol màger a qualificat la situacion de “dramatica” e a demandat que se declare l’estat d’emergéncia

Venècia es inondada a causa d’una marèa nauta istorica. Dins la nuèch de dimars a dimècres, lo nivèl de l’aiga arribèt a 187 cm.
 
Aquel fenomèn se coneis coma “aiga nauta” e es abitual dins la capitala de la Serenissima Republica, ont las marèas causan d’aigats de temps en temps. Mas, aqueste còp, es estada excepcionala a causa d’una tièra de factors coma la luna plena, las bassas pressions, lo siròc (vent poderós del sud-èst) e las fòrtas pluèjas.
 
Lo cònsol màger de Venècia, Luigi Brugnaro a qualificat la situacion de “dramatica”. Brugnaro a sollicitat de la region que declare l’estat de crisi e del conselh dels ministres italian l’estat d’emergéncia. En mai d’aquò, a demandat als ciutadans e a las societats que sèrven de material e d’informacion per demostrar los degalhs patits.
 
Aqueste còp es la segonda “aiga nauta” pus nauta de l’istòria coneguda, solament superada per l’inondacion del 4 de novembre de 1966 quand l’aiga arribèt a 194 cm e causèt de fòrts damatges.
 
 
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article